ΕΛΜΕ Λήμνου: Διπλασιασμός των μορίων προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτα στους πίνακες αναπληρωτών ειδικής αγωγής

Με το άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας των αναπληρωτών γενικής παιδείας διπλασιάστηκαν παράλληλα και τα μόρια προϋπηρεσίας των συναδέλφων που έχουν υπηρετήσει σε δυσπρόσιτα σχολεία τα προηγούμενα σχολικά έτη. Ο διπλασιασμός των μορίων εφαρμόσθηκε σε όλους τους πίνακες αναπληρωτών/ωρομισθίων (γενικής, μουσικών σχολείων, μειονεκτικών σχολείων και ΣΔΕ) πλην των πινάκων αναπληρωτών ειδικής αγωγής! Η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας σε ερωτήματα αναπληρωτών ήταν ότι προβλεπόταν να υπάρξει νέα Υπουργική Απόφαση με ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών στις δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην οποία θα γινόταν άρση αυτής της αδικίας.

Δημοσιεύθηκε, πράγματι, η νέα Υπουργική Απόφαση 61048/Ε2/2017 - ΦΕΚ 1239/Β/10-4-2017 με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στις δομές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης». Όμως η διπλή μοριοδότηση της προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτα θα προσμετράται πλέον στους πίνακες αναπληρωτών ειδικής μόνο για όσους υπηρετήσουν σε δυσπρόσιτα από το 2017-2018 και μετά! Να σημειωθεί ότι μέχρι το 2010 που ήταν ανοιχτοί οι πίνακες, η προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα ειδικής (ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης/παράλληλη στήριξη σε γενικά σχολεία χαρακτηρισμένα ως δυσπρόσιτα) διπλασιαζόταν κανονικά.

Ζητάμε στα κριτήρια μοριοδότησης στους πίνακες αναπληρωτών ειδικής αγωγής να διπλασιάζεται και αναδρομικά η προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα ειδικής αγωγής και να μην ισχύει ο διπλασιασμός των μορίων μόνο από το 2017-2018 και μετά.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Ξυπτεράς Α.

Η Γραμματέας
Ρώϊμπα Φ.

διπλασιασμός μορίωναναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτώνΕΛΜΕ Λήμνου - Αγίου Ευστρατίουδυσπρόσιτα σχολεία
Keywords
Τυχαία Θέματα