Ο Παύλος Παυλίδης παραθέτει μια προσωπική ιστορία με αφορμή την Ηριάννα - Κρίθηκα προφυλακιστέος για κάτι που δεν έκανα

Δεν θα έπρεπε να λογοδοτούν με κάποιο τρόπο οι δικαστές που παίρνουν τέτοιες παράλογες και απάνθρωπες αποφάσεις; Το κράτος παρανομεί πολλές φορές και με πολλούς τρόπους κατά των πολιτών. Πριν είκοσι περίπου χρόνια είχα συρθεί από κρατητήρια σε φυλακές επί μια εβδομάδα επειδή κάποιος μου έκλεψε την ταυτότητα και έκανε απάτες που δεν είναι επί του παρόντος να αναφέρω.

Οι γραμματείς και οι φαρισαίοι του δικαστικού συστήματος γνώριζαν πολύ καλά ότι ήμουν αθώος παρ' ολ’ αυτά, έπρεπε να ζήσω όλη εκείνη τη φρίκη με την αγωνία ότι μπορεί να κριθώ προφυλακιστέος για 18 μήνες λόγω δικαστικής γραφειοκρατίας.

Μου το είπε ο ανακριτής στο τέλος χαμογελώντας ότι ήξεραν πως δεν έφταιγα σε κάτι γιατί είχαν ήδη συλλάβει τον ένοχο. Όταν ρώτησα τον δικηγόρο μου αν μπορώ να καταγγείλω το περιστατικό μου είπε πως θα κινδυνεύσω και ότι να αισθάνομαι τυχερός που βγήκα σε μια εβδομάδα. Τότε κατάλαβα πως πάρα πολλοί αθώοι κινδυνεύουν να τρελαθούν μέσα στις φυλακές περιμένοντας απλά να περάσει ο χρόνος μέχρι να δικαστούν και να αθωωθούν. Καθαρή βια και τρέλα.

Όταν βγήκα είχα μια πρόσκληση από το Στέλιο Κούλογλου σε μια εκπομπή στην τηλεόραση που το θέμα της ήταν το πως το κράτος παρανομεί κατά των πολιτών γιατί θεώρησε ότι τέτοια ήταν και η περίπτωση μου. Δεν πήγα τότε γιατί ήμουν αρκετά ταλαιπωρημένος και ταραγμένος από όλο αυτό που έζησα. Το αναφέρω μετά από τόσα χρόνια όσο μικρό και ανώδυνο κι αν μοιάζει, μπροστά στην τραγική κατάσταση που έχουν οδηγήσει την Ηριάννα, γιατί πιστεύω ότι όντως πρέπει να λογοδοτούν οι άνθρωποι που έχουν το «δικαίωμα» να καταστρέφουν έτσι απλά τη ζωή ενός νέου ανθρώπου σε μια δίκη με ανεπαρκή στοιχεία. Και ίσως να πρέπει να ξαναγίνουν έρευνες και εκπομπές με αυτό ακριβώς το θέμα.

Παύλος ΠαυλίδηςΗριάνναπροφυλακιστέοςδικαστές
Keywords
Τυχαία Θέματα