ΕΛΜΕ Καβάλας: Η κατάσταση των σχολείων του Δήμου Καβάλας

Tweet

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εμφανίστηκαν απειλητικά τα προβλήματα στέγασης των σχολείων , προβλήματα που οφείλονται στην μόνιμη υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης και σε ολιγωρίες των υπεύθυνων.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα παρουσιάστηκε στο 5ο Γυμνάσιο Καβάλας στο οποίο , η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου ξεκίνησε εργασίες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές

οι οποίες έμειναν ανολοκλήρωτες. Η τωρινή διοίκηση ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολεοδομίας και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας (της οποίας η γνώμη, όπως φαίνεται ,δεν είχε ζητηθεί όταν άρχισαν οι παρεμβάσεις) αποφάσισε να μεταφέρει το σχολείο στο κτίριο του πρώην Πειραματικού, θεωρώντας ότι υπάρχει επικινδυνότητα του κτιρίου ,η οποία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών .Θεωρούμε ότι η μετεγκατάσταση αυτή δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα και επισείει τον κίνδυνο κλεισίματος του σχολείου, καθώς μετά από διακοπές δύο μηνών ,διάστημα στο οποίο θα μπορούσαν να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες φτάνουμε στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς και δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση στους μαθητές και στις οικογένειες τους. Η καινούρια διοίκηση του Δήμου υποσχέθηκε ότι το σχολείο θα διατηρηθεί και οι εργασίες θα επισπευτούν. Ελπίζουμε αυτό να συμβεί και να μη χαθούμε στην ατέλειωτη γραφειοκρατία και στην έλλειψη κονδυλίων που διέπει την Δημόσια Διοίκηση .

Σοβαρά προβλήματα στέγασης έχουμε στο Γυμνάσιο Αμυγδαλεώνα , το οποίο δέχτηκε και τους μαθητές του Γυμνασίου Ζυγού –Κρυονερίου που συγχωνεύτηκε. Είναι απαράδεκτο να συγχωνεύεται σχολείο που έχει κτίριο, με σχολείο που στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες, πράγμα που αντιτίθεται στους υφιστάμενους νόμους για τις συγχωνεύσεις.

Κτιριακά προβλήματα επίσης έχουμε και στα σχολεία των Κρηνίδων που στεγάζονται επίσης σε λυόμενες αίθουσες.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΣΚΥΨΕΙ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ , ΚΑΘΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

ΖΗΤΑΜΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜ.

ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΜΑΓΑΡΙΣΙΩΤΗ ΑΝΝΑ

Tags: ΕΛΜΕ Καβάλας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα