ΕΛΜΕ Κ-Ι: Η Κεφαλονιά μετράει τις πληγές της, οργανώνει τις διεκδικήσεις της!

Tweet

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

[email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κεφαλονιά μετράει τις πληγές της,

οργανώνει τις διεκδικήσεις της

για μέτρα ανακούφισης και προστασίας των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει αμέριστη αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο από τις διαρκείς ισχυρές σεισμικές δονήσεις λαό και τη νεολαία του νησιού μας. Προβλήματα έχουν αναφερθεί σε σπίτια, καταστήματα,

σε δημόσια κτίρια, στο οδικό δίκτυο καθώς και στη ρευματοδότηση. Όσον αφορά τα σχολεία εικόνα για ζημίες και φθορές θα υπάρξει τη Δευτέρα το πρωί. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ νωρίς το απόγευμα έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς κ. Κουρή, στο Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Παρίση, στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Καραβασίλη και στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Κεφαλονιάς – Ιθάκης κ. Μαρκάτο. Τέθηκε το αίτημα, για λόγους προστασίας, να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και ο έλεγχος των σχολείων να γίνει άμεσα και επισταμένα από ειδικά συνεργεία. Το αίτημα έγινε δεκτό από τους αρμόδιους φορείς. Άπαντες διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ-ΚΙ ότι θα είναι σε άμεση επικοινωνία για ότι προκύψει. Η κατάσταση τις επόμενες μέρες, μετά την ολοκληρωμένη εικόνα που θα διαμορφωθεί και με βάση τις επιστημονικές εκτιμήσεις είναι πολύ πιθανό να επιβάλει την ανάγκη και νέων μέτρων. Η επιβάρυνση των μαθητών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης και σίτισης από το σεισμό πρέπει να απαντηθεί με συγκεκριμένα μέτρα από την κυβέρνηση και την τοπική διοίκηση. Κανένας να μη βρεθεί στο δρόμο, χωρίς σπίτι, φαγητό, ρεύμα κλπ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι επιβεβαιώνεται η ανησυχία που εξέφρασε την προηγούμενη βδομάδα για προβλήματα ενόψει επικείμενου σεισμού, με δεδομένη τη σεισμικότητα της περιοχής και για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων σχετικών με τη στατική επάρκεια, την αντισεισμική θωράκιση, την πρόληψη και προστασία ειδικά των χώρων μαζικής συνάθροισης της νεολαίας, όπως τα σχολεία. Οι ουσιαστικοί προσεισμικοί έλεγχοι κτιρίων (παιδικοί σταθμοί, σχολεία, νοσοκομεία κλπ), με λήψη δοκιμίων, είναι σταθερό και επαναλαμβανόμενο αίτημα εκπαιδευτικών – γονέων – μαθητών και εργαζομένων. Το εργαστήριο υλικών για τη μελέτη της αντοχής τους, ο εξοπλισμός – η στελέχωση και προσανατολισμός της κρατικής μηχανής στην ουσιαστική θωράκιση επικαιροποιούνται. Είναι φανερό ότι, χωρίς ουσιαστικά μέτρα, η επιβεβλημένη αντισεισμική αγωγή αποτελεί φύλο συκής για τη συγκάλυψη των πολιτικών ευθυνών που υπάρχουν (πχ η διάλυση του ΟΣΚ). Είναι καθήκον η άμεση μετατροπή σε έργα των 230 χιλ ευρώ που από πέρσι έχουν αποσπασθεί για τη στατική επάρκεια με αγώνα από την Περιφερειακή Αρχή. Υπογραμμίζουμε ξανά την ανάγκη να υπάρξει συνολικό σχέδιο παρακολούθησης όλων των σχολικών υποδομών, με κεντρική κρατική ευθύνη και σε συνδυασμό με εξειδικευμένο προσωπικό που θα διαθέτει η τοπική διοίκηση (Δήμος, Περιφέρεια) και ιδιαίτερη μέριμνα για τα σχολεία που οι τεχνικές αστοχίες, η παλαιότητα και η σεισμικότητα έχουν καταπονήσει και που τα καθιστούν σήμερα επισφαλή.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι αποκτά νέα διάσταση η πρόσκληση που έχει απευθύνει σε συλλόγους και φορείς για

σύσκεψη

την Τρίτη 28 Γενάρη

6.30 μμ, στο αμφ. 2ου – 3ου Γυμνασίου.

Αργοστόλι 26 Γενάρη 2014

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας

Tags: ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα