ΕΛΜΕ Ηλείας: Καλούμε την Πέμπτη 11/7 στις 12 το μεσημέρι σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία

Ανακοινώσεις

ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ

ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΖΑΪΜΗ 39

27100 ΠΥΡΓΟΣ

[email protected]

http://elmeilei.wordpress.com/

Ανακοίνωση - κάλεσμα

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Νιώθουμε την ανάγκη να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις δραματικές αλλαγές στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση. Την Τρίτη 9/7/2013 και λίγο πριν τα βραδυνά δελτία ειδήσεων το Υπουργείο Παιδείας αιφνιδίως

ανακοίνωσε την κατάργηση 46 ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ καταργώντας ολόκληρους τομείς μεταξύ των οποίων και του τομέα υγείας – πρόνοιας που είναι ο πολυπληθέστερος στα επαγγελματικά λύκεια (βοηθοί νοσηλευτών, βοηθοί βρεφονηπιοκόμων, βοηθοί ιατρικών εργαστηρίων, κομμωτικής, γραφικών τεχνών, κα) αφού σε αυτόν φοιτούν πάνω από 20000 μαθητές πανελλαδικά, ενώ έπεται συνέχεια και για άλλους τομείς.

Οι 20000 μαθητές μένουν μετέωροι και η φοίτησή τους θα ολοκληρωθεί στην ιδιωτική εκπαίδευση με αβέβαιο μέλλον. Οι δε υπηρετούντες καθηγητές σε αυτούς τους τομείς τίθενται σε διαθεσιμότητα για 8 μήνες και ύστερα απολύονται. Πανελλαδικά, πρόκειται για 2472 εκπαιδευτικούς, ενώ στο νομό μας αυτοί είναι 24.

Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η διάλυση της Δημόσιας Παιδείας και του δημόσιου σχολείου, πλήττοντας ακόμα περισσότερο τις λαϊκές τάξεις. Δεν μπορεί να συνεχίζεται πια αυτή η πολιτική. Η Μόρφωση δεν είναι προνόμιο κάποιας κάστας, είναι δημόσιο αγαθό, αφορά όλη την κοινωνία.

Καμμία απόλυση, καμμία διαθεσιμότητα. Δεν περισσεύει κανείς, ούτε εκπαιδευτικός, ούτε μαθητής.Καλούμε την Πέμπτη 11 Ιουλίου και ώρα 12 το μεσημέρι σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία.

Tags: ΕΛΜΕ Ηλείαςαπολύσεις εκπαιδευτικώναπολύσεις καθηγητών
Keywords
Τυχαία Θέματα