ΕΛΜΕ Εορδαίας: Για τις απειλές - διώξεις σε βάρος απεργών εκπαιδευτικών

Ανακοινώσεις

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ - ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ

ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εορδαίας, με βάση την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την απόφαση της κυβέρνησης, να προχωρήσει, σε κλιμάκωση του αυταρχισμού, απειλώντας με διώξεις

(που σημαίνουν διαθεσιμότητα και αυτοδίκαιη αργία, σύμφωνα με το νέο πειθαρχικό δίκαιο)

καθηγητές που συμμετείχαν στη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία της ΓΣΣΕ - ΑΔΕΔΥ

ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ και τις απολύσεις των εργαζομένων.

Με επίκληση του καθεστώτος επιστράτευσης των εκπαιδευτικών, έχει καταγραφεί σωρεία απειλών κατά συνδικαλιστών μας.

Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Σχολείων απείλησαν συναδέλφους τους πως αν απεργήσουν θα κινηθούν διαδικασίες διαθεσιμότητας και απόλυσής τους. Ζητήθηκε από εκπαιδευτικό να κατονομάσει απεργούς καθηγητές. Από άλλον απεργό ζητήθηκε να καταθέσει γραπτή απολογία.

Αυτές οι ενέργειες πέρα από την προσβολή του συνόλου των εκπαιδευτικών, εκθέτουν και τους εμπνευστές του αυταρχισμού και του αντιδημοκρατικού κυβερνητικού κατήφορου που έχει επιλέξει και προετοιμάζετε να συγχωνεύσει, να καταργήσει σχολικές μονάδες και τμήματα, να αλλάξει προς το χειρότερο, με την λογική των δημοσιοοικονομικών περιορισμών την εργασιακή μας κατάσταση και συνολικά να επιβάλλει δραστικό περιορισμό στην ήδη πτωχή Δημόσια Παιδεία.

Η απειλή για διαθεσιμότητα βασίζεται στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των καθηγητών. Είναι γνωστό όμως ότι η επιστράτευση αφορούσε τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων, διαδικασία που έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους συλλόγους του Νομού να συμπαρασταθούν στους καθηγητές – απεργούς και να καταδικάσουν τον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης».

Η όποια προσπάθεια εκφοβισμού, δεν θα περάσει. Θα απαντηθεί άμεσα, με κινητοποιήσεις και με πολύμορφους αγώνες, αν πειραχτεί έστω και ένας απεργός.

Κανένας μόνος του, να σταματήσουν τώρα οι διώξεις.

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ «ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ»

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΔΣ ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Tags: ΕΛΜΕ Εορδαίαςδιώξεις εκπαιδευτικώνεπιστράτευση καθηγητών
Keywords
Τυχαία Θέματα