Σύλλογος ΠΕ Ν. Ξάνθης: Απολύσεις - μετατάξεις εκπαιδευτικών, ερασιτεχνισμός ή πειραματισμοί;

Tweet

Αρ. πρωτ.: 128 ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Μπρωκούμη 21

67100 ΞΑΝΘΗ

Τηλ. FAX: 2541024394

εmail:[email protected]

Προς: ΔΟΕ

Μέλη Συλλόγου

ΜΜΕ

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΣ Η΄ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ;

Όποιον τίτλο και να επιλέξει κανείς, θα παρατηρήσει ότι τα τελευταία χρόνια ο χώρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης έχει μετατραπεί από την κυβέρνηση

σε πεδίο εχθρικό, όπου με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα η ίδια η κυβέρνηση προβαίνει σε διαφόρου τύπου «εκκαθαρίσεις».

Ως τελευταίο αποκορύφωμα έλλειψης εκπαιδευτικού σχεδιασμού, ερασιτεχνισμού και πειραματισμού από την κυβέρνηση είναι οι υποχρεωτικές μετατάξεις των εκπαιδευτικών από την Δ.Ε στην Π.Ε υπό το καθεστώς πλήρους απαξίωσης του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

Ο νόμος 3848/2010 ορίζει ρητά ότι ο προσδιορισμός των κενών θέσεων και των λειτουργικών αναγκών γίνεται από το Διευθυντή Εκπαίδευσης έπειτα από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου ενώ και το ΠΔ 50 ορίζει ότι το κατ’ εξοχήν αρμόδιο όργανο είναι το υπηρεσιακό συμβούλιο.

Η Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αγνοώντας σκόπιμα τα παραπάνω και με βάση την εισήγηση για τον προσδιορισμό των κενών στην ΠΕ από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Περιφερειακούς Διευθυντές, προχώρησε στην εφαρμογή του μέτρου των υποχρεωτικών μετατάξεων δίνοντας και το δικαίωμα αίτησης μετάταξης σε όλους τους εκπαιδευτικούς της ΔΕ, ακόμα και στους έχοντες οργανική θέση.

Μέτρο που αδικεί κατάφορα τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων της ΠΕ, αφού είχαν υποβάλει αιτήσεις μετάθεσης κατά τις μεταθέσεις που προηγήθηκαν πριν από λίγο καιρό και δεν κατέστη δυνατό να μετατεθούν λόγω έλλειψης οργανικών κενών.

Στερεί από όλους τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που υπηρετούν χρόνια στην ΠΕ μακριά από τα σπίτια τους ή αναμένοντας απόσπαση για να υπηρετήσουν κοντά στις οικογένειές τους από κάθε ελπίδα για μετάθεση ή απόσπαση.

Θα πρέπει, επιτέλους, η κυβέρνηση να καταλάβει ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αριθμοί και οι όποιες επιταγές και εντολές της τρόικας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, ενώ αντίθετα δημιουργούν νέες πληγές στην καταταλαιπωρημένη Δημόσια Εκπαίδευση.

Ζητούμε:

- Να σταματήσει κάθε διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων

- Να ικανοποιηθούν οι εθελοντικές αιτήσεις μετάταξης

- Να υπολογιστούν τα κενά σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες από τα αρμόδια όργανα

- Να δοθεί πρώτα το δικαίωμα στους συναδέλφους αυτούς της ΠΕ να υποβάλλουν νέα αίτηση μετάθεσης και στη συνέχεια να ζητήσουν τοποθέτηση στις νέες οργανικές μαζί με όσους παραμένουν στη διάθεση.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση άλωσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης ο εκπαιδευτικός κόσμος ενωμένος θα αγωνιστεί για την προάσπιση της Δημόσιας δωρεάν παιδείας αλλά και της δικής του αξιοπρέπειας.

Για το Δ.Σ.

Tags: Σύλλογος ΠΕ Ξάνθης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα