Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις για την προστασία της Δημόσιας εκπαίδευσης

Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις για την προστασία της Δημόσιας εκπαίδευσης

Που γίνονται από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλλει την πολύ προβληματική κατάσταση σχεδόν δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, σε σχολεία της περιοχής μας,

λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών. Είναι απαράδεκτο το Υπουργείο Παιδείας να υπονομεύει το δικαίωμα στη μόρφωση των μαθητών μας και συγχρόνως να καταδικάζει στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους μας.

Ταυτόχρονα, δηλώνουμε την αντίθεσή μας στις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για το «Νέο Λύκειο» που οδηγούν σε ένα σχολείο υποβαθμισμένης γνώσης, στοχεύουν στην επιπλέον μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού και θα εξουθενώσει τους μαθητές με πολλαπλές εξετάσεις και με την πλήρη «φροντιστηριοποίηση» του Λυκείου.

Στηρίζουμε, συμμετέχουμε και αγωνιζόμαστε στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που γίνονται από την αρχή της σχολικής χρονιάς για ένα δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό σχολείο για όλους τους μαθητές κι όλη τη γνώση που να:
•μορφώνει και να μην εξουθενώνει,
•λειτουργεί με μόνιμους εκπαιδευτικούς από την αρχή της σχολικής χρονιάς,
•ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της νεολαίας μας και όχι στις εντολές που διατυπώνουν ΕΕ – ΔΝΤ - ΟΟΣΑ.

Δημόσια , δωρεάν, 14χρονη,ενιαία κι υποχρεωτική εκπαίδευση για όλους

Έξω οι χορηγοί κι οι εταιρείες από τη σχολική ζωή

Αντίσταση – Αλληλεγγύη - Αξιοπρέπεια!

Για τη συνέχεια, την κλιμάκωση και την ενωμένη δράση του εκπαιδευτικού κινήματος:

Η Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας υλοποιώντας απόφαση του Δ.Σ. καλεί τα 15μελή Συμβούλια των μαθητών καθώς και τα Δ.Σ. των συλλόγων και των Ενώσεων Γονέων των Γυμνασίων και Λυκείων των περιοχών Δάφνης, Ν. Κόσμου, Κουκακίου, Ταύρου, Πετραλώνων, Βοτανικού, Θησείου, Μεταξουργείου και των Πειραματικών της Πλάκας που ανήκουν στη δύναμη της, για να συζητήσουμε τις εξελίξεις στη Μέση Εκπαίδευση, μπροστά στην ψήφιση του νέου Νόμου για την εκπαίδευση που πρόκειται να έρθει στη Βουλή.

Επειδή οι αλλαγές που προβλέπονται θα είναι σαρωτικές και θα επηρεάσουν για τα επόμενα χρόνια το μέλλον της εκπαίδευσης και των μαθητών, άρα κατ΄ επέκταση όλης της κοινωνίας, θεωρούμε επιβεβλημένο να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας ώστε το εκπαιδευτικό κίνημα να απαντήσει συντεταγμένα προβάλλοντας τις θέσεις του και διεκδικώντας ένα σχολείο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στα οράματα του λαού μας.

Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο όσο ποτέ να βρεθούμε, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να οργανώσουμε ενωμένοι τον αγώνα μας για να επιβάλλουμε αυτές τις αλλαγές που θα εκτιμήσουμε ως απαραίτητες για την εκπαίδευση.

Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε να επιβάλλονται εκπαιδευτικά συστήματα στη χώρα μας από διακρατικούς οικονομικούς οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το κονκλάβιο των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξυπηρετούν συμφέροντα σε απόλυτη αντίθεση με τα συμφέροντα των λαών. Πρέπει εμείς οι ίδιοι, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Στα πλαίσια αυτά η Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας σας καλεί την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στις 6 μμ στα γραφεία της ΕΛΜΕ στο 1ο Λύκειο Ταύρου (Αγ. Σοφίας 16).

Ε ΕΛΜΕ Αθήναςμαθητικές κινητοποιήσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα