ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης-Καλλιθέας-Μοσχάτου: Στην Καλλιθέα δεν υπάρχει χώρος για τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής

28η Οκτωβρίου 1940

ΟΧΙ στον Φασισμό! Και τώρα και πάντα και όπως το ’40!

Οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ, έχουν το θράσος να ζητάν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις στον Δήμο Καλλιθέας. Το ίδιο είχαν επιχειρήσει να κάνουν και στην επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ξημερώματα Κυριακής στις 22 Οκτώβρη, γεμίζουν τους δρόμους της Καλλιθέας με

εμετικά φέιγ βολάν. Δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο κάνουν λόγο για ίδρυση χρυσαυγίτικης δημοτικής παράταξης με στόχο να κατέβουν στις επόμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης.

Οι φασίστες επιχειρούν να επανακάμψουν στην περιοχή μετά τις συντριπτικές ήττες που έχουν υποστεί κεντρικά, αλλά και σε τοπικό επίπεδο από το μαζικό μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα που αναπτύχθηκε στην Καλλιθέα, με πρωτοπόρους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας. Προξενεί εύλογες απορίες η επιμονή της Χρυσής Αυγής με την Καλλιθέα και οι πιέσεις που ασκεί στη δημοτική αρχή. Μήπως ''βρίσκουν και τα κάνουν''; Μήπως η άνευρη, δειλή στάση της δημοτικής αρχής τους αφήνει χώρο;

Εμείς λοιπόν, δίνουμε τη δική μας απάντηση: Στην Καλλιθέα δεν υπάρχει χώρος για τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

Δεν θα επιτρέψουμε στους ομοϊδεάτες του Χίτλερ και του Μουσολίνι να εμφανιστούν την ημέρα που τιμάμε τον μεγάλο λαϊκό αντιφασιστικό αγώνα που συνέτριψε τους πολιτικούς προγόνους της Χρυσής Αυγής. Σ' αυτόν τον αγώνα η συνεισφορά της Καλλιθέας σε μαχητικότητα, αλλά και σε αίμα των κατοίκων της ήταν πολύ μεγάλη. Δεν ξεχνάμε...

Όσο κι αν προσπαθούν οι χρυσαυγίτες να εμφανιστούν σαν ένα "νόμιμο κόμμα", είναι πολύ νωπή στη μνήμη μας η δολοφονική τους δράση το 2012 και το 2013: Ξυλοδαρμοί και μαχαιρώματα μεταναστών, προσφύγων και αγωνιστών, πυρπολήσεις σπιτιών, επιθέσεις ταγμάτων εφόδου, τρομοκρατία. Αυτό το πολιτικό κλίμα προσπάθησαν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής να επιβάλουν στην περιοχή μας. Όμως το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα της Καλλιθέας δεν τους άφησε να ριζώσουν εδώ. Θα κάνουμε το ίδιο όσες φορές κι αν χρειαστεί.

Απαιτούμε απ’ τη δημοτική αρχή της Καλλιθέας να μην επιτρέψει με κανέναν τρόπο στους φασίστες να καπηλευτούν κανέναν δημόσιο χώρο. Οι καθηγητές, οι δάσκαλοι κι οι μαθητές μαζί με το λαό της Καλλιθέας, τιμάμε την επέτειο του ΟΧΙ με τα χιλιάδες δικά μας σημερινά ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜO.

Καλούμε τους συναδέλφους, με τη μαζική μας συμμετοχή τη μέρα της παρέλασης, να περιφρουρήσουμε το αντιφασιστικό μήνυμα της επετείου και να ματαιώσουμε τα σχέδια της χρυσαυγίτικης συμμορίας,

Δεν υπάρχει χώρος για τους φασίστες ούτε στην Καλλιθέα ούτε πουθενά. Ο μόνος κατάλληλος χώρος για τους υπόδικους της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή είναι η φυλακή.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΤΟ Δ.Σ

Ε.Λ.Μ.Ε. Καλλιθέας-Ν. Σμύρνης-Μοσχάτου

ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου
Keywords
Τυχαία Θέματα