Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα ΑΕΙ - ΤΕΙ: Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα

Tweet

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΕΙΤΕΙ

·Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα

·Δε θα δεχτούμε καμία απόλυση – καμία δίωξη συναδέλφου

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Κ.Σ. της Ομοσπονδίας, με θέμα τον καθορισμό της στάσης μας μπροστά στις εξελίξεις που προέκυψαν μετά την συνάντηση

του υπουργού Παιδείας με μέλη του Κ.Σ. κι εκπροσώπους των 8 συλλόγων από τα ιδρύματα που πλήττονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ (Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση) και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Δίκτυο Διοικητικών) συνειδητά απείχαν από την συνεδρίαση. Οι λόγοι που δεν προσήλθαν, κατά τα γραφόμενά τους, είναι: για τον μεν ΣΥΡΙΖΑ «…Αρνούμαστε να ενσωματωθούμε στην αντίληψη «στα λόγια λέμε άλλα» και «στην πράξη κάνουμε άλλα». Για αυτό δεν θα προσέλθουμε στη συνεδρίαση στη Λάρισα…», για τη δε ΑΝΤΑΡΣΥΑ «…Δεν νομιμοποιούμε με την παρουσία μας πολιτικά παιχνίδια και συμφωνίες που παίζονται στις πλάτες συναδέλφων απεργών, 3 μήνες τώρα…». Με προφάσεις προσπαθούν να δικαιολογήσουν μια ανεύθυνη στάση απέναντι στα συλλογικά όργανα, συμβάλλοντας τελικά στον εκφυλισμό τους. Πάει πολύ να εγκαλούν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για το αυτονόητο: ότι συμμετείχαν στην συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου, του οποίου αποτελούν μέλη.

Αμέσως μετά την συνάντηση με τον υπουργό και πριν την συνεδρίαση του Κ.Σ., πήραμε ξεκάθαρα θέση με δημόσια ανακοίνωση. Με αυτή τη θέση πήγαμε στις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων και στην συνεδρίαση του ΚΣ.

Αυτές οι δυνάμεις τι έκαναν;

Να μας πει η κα Δαφέρμου, μέλος του ΚΣ – εκπρόσωπος του Δικτύου Διοικητικών, τι πρότεινε στην πρόσφατη Γ.Σ. του ΕΜΠ; Η μόνη της πρόταση ήταν να προσφύγουν οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά μέτρα. Τι κάνει η κα Δαφέρμου για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων στο δικό της χώρο δουλειάς, στο Πάντειο; Απλώς δεν έχει πατήσει στις τρεις τελευταίες Γενικές Συνελεύσεις του δικού της συλλόγου.

Να μας πει ο κ. Τριγάζης, μέλος του ΚΣ – εκπρόσωπος της Ενωτικής Αριστερής Παρέμβασης, ποιά ήταν η στάση του στην συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας; Απλώς, συμφώνησε με την πρόταση του υπουργού και «υποσχέθηκε» ν’ ανοίξει το ίδρυμα. Έτσι, για να μαθαίνουν οι συνάδελφοι ότι «στα λόγια λένε άλλα και στην πράξη κάνουν άλλα».

Τι πρότειναν οι ίδιες δυνάμεις στην Γενική Συνέλευση του ΕΜΠ, όπως και στην Γενική Συνέλευση του ΕΚΠΑ; 24ωρες απεργίες και νέα διαπραγμάτευση με τον υπουργό.

Η συνέπεια λόγων και πράξεων, η καθαρή στάση, η υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα στην υπεράσπιση των συναδέλφων έχουν αποδειχτεί για άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια των τρίμηνων κινητοποιήσεων των διοικητικών.

Πάει πολύ να εγκαλούν το ΠΑΜΕ ότι θέλει να κλείσει τους αγώνες. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ παλεύουν σε κάθε χώρο δουλειάς, για κάθε ζήτημα, χρόνια τώρα, ακόμα και όταν κάποιοι έλεγαν στους εργαζόμενους ότι θα εξαιρεθούν από αυτή την επίθεση. Παλεύουν για να μην περάσουν οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, τα αντιασφαλιστικά μέτρα, παλεύουν για μια καλύτερη ζωή, για τα δικαιώματα των εργαζομένων, του λαού και των παιδιών τους.

Πάει πολύ να λένε ότι το ΠΑΜΕ βάζει όρια και προϋποθέσεις στους αγώνες, αυτοί που προτάσσουν σαν αίτημα να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να έρθει μια άλλη με αριστερό πρόσημο, που θα παρουσιαστεί σαν σωτήρας (αλλά θα φέρει νέα αντιλαϊκά μέτρα για τους εργαζόμενους) και θέλουν να «ενώσουν» τους εργαζόμενους, στη βάση του τι ψηφίζουν.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ παλεύουν για την ανατροπή της πραγματικής αιτίας όλων των δεινών που βιώνουμε, η οποία δεν είναι άλλη από τη εξουσία των μονοπωλίων.
Και στον αγώνα, αυτό έχουν υποστεί και διώξεις και απολύσεις, έχουν έρθει αντιμέτωποι με την κρατική κι εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή.

Πάει πολύ λοιπόν κι ας έχουν στο μυαλό τους ότι σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει.

Tags: Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα ΑΕΙ - ΤΕΙ Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα