Απόψε ο Ολυμπιακός... πετάει για τους "16" του Champions League!

Νίκη και φύγαμε για τους «16»... Αυτό είναι το σύνθημα που επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού για τη σημερινή αναμέτρηση κόντρα στην Άντερλεχτ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (21:45 Novasports 2) με τους ερυθρόλευκους εκτός από την πρόκριση να φιλοδοξούν να γράψουν ιστορία με το να γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα που προκρίνεται σε αυτή τη φάση του Champions League.

Τίποτα

δεν είναι «τελειωμένο»

Η μάχη του κέντρου θα κρίνει πολλά. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει πάση θυσία να αποφύγει την επανάληψη του σκηνικού στο "Κόνσταντ Βάντεν Στοκ", όταν οι Βέλγοι παρουσίαζαν συνεχώς υπεραριθμία στον άξονα και έβγαζαν ελεύθερο παίκτη στην πλάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας.

Ο Μίτσελ δεν έχει ακόμη κατασταλάξει στο πως θα παρατάξει την ομάδα του στην μεσαία γραμμή, είναι βέβαιο όμως πως οι παίκτες τακτικής έχουν το προβάδισμα. Η ισορροπία σε κίνηση και σκέψη είναι απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να εμφανίσουν οι Πειραιώτες το βράδυ της Τρίτης.

Δεν υπάρχει κανένα νόημα στο full attack από το πρώτο λεπτό. Προφανώς και ο Ολυμπιακός θα ήθελε ένα γκολ στο ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο ακόμη και αν αυτό δεν έρθει είναι επικίνδυνο να το ψάξει εκβιαστικά.

Οι Πειραιώτες οφείλουν να είναι η ομάδα που θα επιβάλλει τον ρυθμό της. Η σωστή κυκλοφορία της μπάλας αυτομάτως θα σημάνει δύο πράγματα: λιγότεροι πονοκέφαλοι για τον Ρομπέρτο, περισσότερες ευκαιρίες για δημιουργία παιχνιδιού σε κανονική ροή.

Το δίπτυχο «πάθος και θέληση» θα είναι αυτό που θα κινεί τους Πειραιώτες όπως επισήμανε ο αρχηγός της ομάδας, Αβραάμ Παπαδόπουλος στη συνέντευξη τύπου της Δευτέρας σχολιάζοντας πως όλοι στην ομάδα θέλουν την πρόκριση.

Από την πλευρά του ο Μίτσελ ανέφερε πως περιμένει από τον Ολυμπιακό να λάμψει στον αγωνιστικό χώρο, αποδεικνύοντας πως αξίζει να περάσει στους «16» της διοργάνωσης. «Με όλο τον σεβασμό που έχουμε στην βελγική ομάδα, θέλουμε να επιβεβαιωθεί ο τίτλος του φαβορί που αφορά την ομάδα μας», δήλωσε τη Δευτέρα.

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Άντερλεχτ Φαν Ντερ Μπρομ τόνισε πως η ομάδα του δεν ήρθε στον Πειραιά για να... ξεφτιλιστεί και επεσήμανε πως η Άντερλεχτ θα τα δώσει όλα για τη νίκη.

Τα οικονομικά οφέλη της νίκης

Εκτός από το κύρος και το πρεστίζ της πρόκρισης, οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα γεμίσουν τα ταμεία τους αν καταφέρουν να κερδίσουν τους Βέλγους της Άντερλεχτ με ένα ποσό που αναμένεται να ξεπεράσει τα 5.000.000 ευρώ!

Αναλυτικά, οι τρείς πόντοι της νίκης απέναντι στην βελγική ομάδα αποτιμώνται από μόνοις τους κατά 1.000.000 ευρώ. Αυτό είναι το ποσό που δίνει η UEFA σε κάθε νίκη στη φάση των ομίλων. Οι τρεις βαθμοί όμως απέναντι στην Άντερλεχτ οδηγούν στους ''16'' του Champions League.

Το ποσό που δίνει η ευρωπαϊκή διοργάνωση σε κάθε ομάδα για την πρόκριση από τους ομίλους ανέρχεται σε 3.500.000 ευρώ. Αν προσθέσουμε και τις εισπράξεις από τον εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού που αναμένεται να ξεπεράσει τις 500.000 ευρώ καταλήγουμε στο ότι πάνω από 5.000.000 θα μπουν τελικά στα ταμεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε περίπτωση που οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ επικρατήσουν επί της Άντερλεχτ.

Οι απουσίες του Ολυμπιακού και της Άντερλεχτ

Με δύο σημαντικές απουσίες βασικών του ποδοσφαιριστών θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός απέναντι στην Άντερλεχτ. Κώστας Μήτρογλου και Γιάννης Μανιάτης δεν βρίσκονται στην διάθεση του Μίτσελ, με τον πρώτο ειδικά να αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για τον Ισπανό τεχνικό αφού είναι πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών και σε εξαιρετική κατάσταση από το ξεκίνημα της σεζόν.

Ο βασικός αριστερός μπακ της Άντερλεχτ, Ολιβιέ Ντεσχάχτ, είναι το νέο θύμα τραυματισμού για του πρωταθλητές Βελγίου. Ο 32άχρονος Βέλγος ποδοσφαιριστής αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον αστράγαλο, ενώ τη φετινή σεζόν μετράει 14 συμμετοχές και 1 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, στο φινάλε του φετινού Champions League, δεν υπολογίζονται επίσης ο τιμωρημένος Μάσιμο Μπρούνο (μέσος) και ο τραυματίας Ματίας Σουάρες (επιθετικός).

Διαιτητές:

Ο Γερμανός, Βόλφγκανγκ Σταρκ θα είναι ο "άρχοντας του αγώνα". Η κρισιμότητα της αναμέτρησης ώθησε την UEFA ώστε να ορίσει τον 44χρονο έμπειρο ρέφερι ως τον άνθρωπο που θα διευθύνει τον σημαντικότερο αγώνα του Ολυμπιακού για φέτος στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Ο Σταρκ έχει διευθύνει πάρα πολλούς αγώνες στην διάρκεια της 15ετούς διεθνού

Βοηθοί του Σταρκ είναι οι Γιαν-Χέντρικ Σάλβερ (Γερμανία) και Μάικ Πίκελ (Γερμανία). Τέταρτος διαιτητής ο Ντέτλεφ Σέπε (Γερμανία) και βοηθοί περιοχών οι Τομπίας Βελτζ (Γερμανία) και Τομπίας Στίλερ (Γερμανία).

Keywords
Τυχαία Θέματα