ΔΟΕ: Οριστική ημερήσια διάταξη 81ης Γ.Σ. - Έκθεση Πεπραγμένων

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011 – 2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ο.Ε., που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 24ης Ιουνίου 2011, παρουσιάζει, σύμφωνα με το καταστατικό της Δ.Ο.Ε., την έκθεση πεπραγμένων για τον πρώτο χρόνο της θητείας του (2011-2012), προκειμένου αυτή να συζητηθεί

στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η σύνθεση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τη διετία 2011-2013 είναι: Πρόεδρος: Μαντάς Κομνηνός, Αντιπρόεδρος: Κόκκινος Χαράλαμπος, Γενικός Γραμματέας: Πετράκης Σταύρος, Ειδικός Γραμματέας – Υπεύθυνος Τύπου: Φασφαλής Νίκος, Οργανωτικός Γραμματέας: Γκούμας Θανάσης, Ταμίας: Οικονόμου Τριαντάφυλλος, Υπεύθυνος Βιβλιοθήκης: Ανδρουλάκης Μάνος Μέλη: Κικινής Θανάσης, Παπασπύρου Νίκος, Καλούσης Ακρίτας, Δριμάλα Θεοδώρα.

Η δράση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για τη συνδικαλιστική χρονιά 2011-2012:

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αυτή τη συνδικαλιστική χρονιά πορεύτηκε λαμβάνοντας πάντα υπόψη του τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του Κλάδου, τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες εκπαιδευτικοί, αλλά και την κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται με:

· το γεγονός ότι οι έλληνες εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι βιώνουν καταστάσεις οικονομικής εξαθλίωσης, βλέποντας τις αποδοχές τους να εξανεμίζονται και ταυτόχρονα νέοι φόροι και χαράτσια να απειλούν την προσωπική και οικογενειακή τους επιβίωση.

· το γεγονός ότι οι στρατιές των ανέργων αυξάνονται επικίνδυνα, με τη νέα γενιά να είναι καταδικασμένη στη φτώχεια και την εξαθλίωση και να αναζητά διέξοδο με τη φυγή στο εξωτερικό.

· το γεγονός ότι ο έλληνας Εκπαιδευτικός, για πολλά χρόνια ο χειρότερα αμειβόμενος δημόσιος υπάλληλος, έχει υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο. Ο μισθός των 630€ του νέου Εκπαιδευτικού μόνο ως προνοιακό επίδομα μπορεί να χαρακτηριστεί και όχι ως αποδοχές για αξιοπρεπή διαβίωση. Καθώς μάλιστα είναι υποχρεωμένος για πολλά χρόνια να εργαστεί εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, είναι καταδικασμένος στην απόλυτη εξαθλίωση.

· το γεγονός ότι η Εκπαίδευση στην πατρίδα μας είναι το μεγάλο θύμα των μνημονιακών πολιτικών βιώνοντας μια πρωτοφανή περίοδο όπου ακόμη και «αυτονόητες ανάγκες» έχουν μπει στη μέγγενη των περικοπών (χωρίς βιβλία μέχρι το Φλεβάρη, χωρίς θέρμανση στην καρδιά του χειμώνα, Εκπαιδευτικοί που είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν ακόμη και τις κιμωλίες) ενώ ταυτόχρονα δεκάδες τιμωρητικές διατάξεις κάνουν ακόμη δυσκολότερη τη ζωή των Εκπαιδευτικών (2ετής υποχρεωτική παραμονή στην οργανική, περιορισμένες μεταθέσεις και αποσπάσεις, αναστολή των μισθολογικών και βαθμολογικών προαγωγών, συνέχιση της επιστημονικής υποβάθμισης, απουσία ουσιαστικής και οργανωμέ

Keywords
Τυχαία Θέματα