Διαμαρτυρία μαθητών 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Δεν έχει περάσει αρκετός χρόνος που τα ΕΠΑΛ αντιμετωπίστηκαν ως σχολεία δεύτερης κατηγορίας ,όταν σε μια νύχτα με υπουργική απόφαση καταργήθηκαν ολόκληροι τομείς (υγείας και πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών, κλπ) αφήνοντας τους μαθητές αιφνιδιαστικά, χωρίς μορφωτικές επιλογές δημοσίου χαρακτήρα.
Η αδικία αυτή αποκαταστάθηκε μετά από δυο περίπου χρόνια, αλλά τώρα βρισκόμαστε σε αναλόγου μεγέθους χαρακτήρα ,αφού χωρίς κανένα λόγο

και καμία προετοιμασία, καταργείται η διδασκαλία του μαθήματος του Γραμμικού Σχεδίου από την τρίτη Λυκείου στερώντας στους μαθητές του τμήματος Γραφιστικής, μια πολύτιμη στήριξη στην προετοιμασία τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Η κίνηση αυτή είναι τελείως αψυχολόγητη, αφού το συγκεκριμένο μάθημα συνεχίζει να εξετάζεται πανελλαδικά και οι υποψήφιοι θα κριθούν από την βαθμολογία τους. Οι βαθμολογικές απαιτήσεις προϋποθέτουν τουλάχιστον τη βάση του 10, γεγονός που καθιστά αναγκαία την φροντιστηριακή στήριξη των υποψηφίων, εφόσον επιθυμούν την εισαγωγή τους σε κάποια ΤΕΙ. Ας μην ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο μάθημα απαιτεί υψηλή δεξιοτεχνία και προετοιμασία προκειμένου κανείς να καλλιεργήσει και να αναδείξει την οποία ικανότητα του, ενώ είναι απορίας άξιο, γιατί τα παιδιά του Γενικού Λυκείου εξακολουθούν να έχουν την δυνατότητα να το παρακολουθήσουν ως μάθημα επιλογής στην τρίτη Λυκείου.
Αντιλαμβανόμαστε ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την τρέχουσα σχολική χρόνια δύσκολα θα εντάξει το μάθημα αυτό και πάλι στην τρίτη Λυκείου αλλά νιώθουμε βαθιά την ανάγκη να παραπονεθούμε για την εξαίρεση αυτή. Θα εκτιμούσαμε ιδιαιτέρως, οποία απάντηση μπορεί να δοθεί στην παραπάνω επιστολή.

Με τιμή
Οι μαθητές της Γ'

Γραφιστικής 1ου
ΕΠΑΛ Ρεθύμνου

1ο ΕΠΑΛ ΡεθύμνουΕΠΑΛ
Keywords
Τυχαία Θέματα