Διαμαρτυρία για συγχωνεύσεις σχολείων - τμημάτων στον Πειραιά

Tweet Κατηγορία: Εκπαίδευση στον Τύπο

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ  

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί σήμερα στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νίκαιας - Ρέντη ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων

και τμημάτων.

 

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση κάνει λόγο για καταργήσεις 100 τμημάτων στην περιφέρεια του Πειραιά, ενώ στην Νίκαια συγχνεύονται τμήματα στο 4ο, 6ο, 7ο και 10ο γυμνάσιο.

Παράλληλα, αναφέρουν ότι, «οι γονείς μαζί με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα θα αγωνιστούν για να μην γίνει καμία συγχώνευση - κατάργηση τμημάτων και σχολείων, περικοπές χρημάτων που πάνε στα σχολεία, να καλυφθούν τα λειτουργικά κενά των εκπαιδευτικών με μόνιμους διορισμούς και για μία αληθινή δημόσια και δωρεάν παιδεία».

Οπως δήλωσε στο ethnos.gr, η πρόεδρος της Ενωσης, Ελένη Παπαδοπούλου, «οι γονείς είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν να γίνει ένα νέο έγκλημα και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τέλους, επιθυμώντας τα παιδιά τους να έχουν μία καλή μορφωση».

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Κοραή (Δημοτικό Θέατρο) στον Πειραιά και θα ακολουθήσει πορεία προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

ΤΥΠΟΣ: ΕΘΝΟΣ

Tags: συγχωνεύσειςσυγχωνεύσεις σχολείωνΠειραιάς Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα