Εurogroup: Μέτρα ελάφρυνσης των όρων των δανείων, για ανακούφιση της ελληνικής οικονομίας

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν σήμερα σε μια δέσμη μέτρων για την ανακούφιση της ελληνικής οικονομίας, στην οποία περιλαμβάνονται η αναστολή της καταβολής τόκων, η 15ετής παράταση της ωρίμανσης των δανείων και ένα πρόγραμμα επαναγοράς χρέους.
Μόνο από την 10ετή αναστολή της καταβολής τόκων από τα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα αναμένεται να εξοικονομηθούν 44 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ από την ακύρωση των προμηθειών δέσμευσης (των
επιβαρύνσεων που αναλαμβάνει η πλευρά στη διάθεση της οποίας τίθεται ένα ορισμένο ποσό) η εξοικονόμηση φτάνει τα 600 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης Κλάους Ρέγκλινγκ.
Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας αναμένουν πλέον ότι το χρέος της χώρας θα φτάσει στο 175% του ΑΕΠ το 2016, θα μειωθεί στο 124% το 2020 και θα πέσει "σημαντικά" κάτω από το 110% το 2022.
Τα νέα αυτά μέτρα θα πρέπει να εγκριθούν από τα κοινοβούλια πολλών χωρών της ευρωζώνης. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι ελπίζει το γερμανικό κοινοβούλιο να προχωρήσει στην έγκρισή τους εντός της εβδομάδας.
Keywords
Τυχαία Θέματα