Διακήρυξη προοδευτικής ενότητας Α ΕΛΜΕ Αχαΐας για τις εκλογές του ΔΣ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ

για τον καθηγητή και το δημόσιο σχολείο

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σήμερα κρίνεται το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας και του εκπαιδευτικού λειτουργήματος. Σήμερα όλοι κρινόμαστε απέναντι στο μείζον πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα της εκπαίδευσης και της μόρφωσης του λαού μας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πολιτική των περικοπών, της εργασιακής ανασφάλειας ,της αξιολόγησης – χειραγώγησης, της αποδόμησης

των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Μέσα σε αυτό το αυταρχικό πλαίσιο, διαμορφώνεται στο σχολείο ένα αντιδημοκρατικό κλίμα, που δεν συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του, στην παιδαγωγική ελευθερία και στην καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης και συλλογικότητας, δηλαδή των προϋποθέσεων εκείνων που είναι απαραίτητες, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να επιτελέσουν απρόσκοπτα το διδακτικό και παιδαγωγικό τους έργο.

Οι καθηγητές, που από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, κατάφεραν να διαμορφώσουν με τους αγώνες τους και να κατοχυρώσουν, σε μεγάλο βαθμό, ένα δημοκρατικό σχολείο, με συλλογικές διαδικασίες, με παιδαγωγική ελευθερία και καλύτερες συνθήκες εργασίας, δεν θα επιτρέψουν να γυρίσουμε δεκαετίες πίσω, σε μια νεο-αυταρχική εκπαίδευση, με φτωχούς και φοβισμένους εκπαιδευτικούς, αξιολογούμενους-χειραγωγούμενους, , χωρίς μέλλον για τους ίδιους και τους μαθητές τους.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσους αποκρούουν αυτές τις αντιλήψεις για να προχωρήσουμε μαζί γιατί πιστεύουμε ότι σε αυτή τη συγκυρία χρειάζεται η δημιουργία μιας τέτοιας προοπτικής για τον κλάδο που θα μπορεί να συνθέσει τις κοινές μας αγωνίες και να υπερβεί την παραταξιακή εσωστρέφεια , που θα συσπειρώνει , θα δρα και θα αντιδρά με δημιουργικό και θετικό λόγο. Δεν μπορούμε πια να προσβλέπουμε σε ανάκαμψη και επανακατάκτηση των δικαιωμάτων μας με ουτοπικά, παρορμητικά και επιπόλαια «γιουρούσια», με γενικεύσεις και αφορισμούς, με λογικές τύπου «άσπρο-μαύρο». Αλλά ούτε βέβαια και με συντηρητική και παθητική προσκόλληση στο δεδομένο status quo. Eίναι καθήκον μας να κλονίσουμε τα θεμέλια του συστήματος που υπονομεύει την ύπαρξή μας.

Γι΄ αυτό και η πρότασή μας θα στηριχθεί στη βάση της συνεργασίας, της αμοιβαίας αποδοχής, του σεβασμού της αντίθετης άποψης , της συλλογικής δράσης. Με γνώμονα τη δημιουργική και συνθετική λειτουργία και δράση μας στο προηγούμενο Δ.Σ, από όποια θέση κληθήκαμε να συμβάλλουμε , θα συνεχίσουμε και τη νέα συνδικαλιστική χρονιά να αγωνιζόμαστε μαζί με τους πολλούς για τον για τον καθηγητή και το δημόσιο σχολείο γιατί αυτό είναι το πρόταγμά μας.

Αγωνιζόμαστε για να διδάσκουμε και να διαπαιδαγωγούμε στις σχολικές αίθουσες, για να αναπτύσσουμε δημιουργικές πρωτοβουλίες μαζί με τους μαθητές μας και τις μαθήτριές μας στα σχολεία.

Αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε το ιερό δικαίωμα της εργασίας μας, για να προβάλλουμε τις παιδαγωγικές αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της συναδελφικότητας.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην υπονόμευση του μορφωτικού και πολιτιστικού μας ρόλου.

Αγωνιζόμαστε για την προαγωγή της παιδαγωγικής μας ευθύνης και ελευθερίας.

Για να μην περάσουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην εκπαίδευση και στην κοινωνία.

Καλούμε τους συναδέλφους σε μια «δημιουργική συνάντηση» και ανάληψη δράσης με ουσιαστική σύνθεση των επιμέρους αντιθέσεών μας. Τώρα στις δύσκολες εποχές μπορούμε να δημιουργήσουμε τους «δικούς μας καιρούς» με ουσιαστικοποίηση της δράσης μας, με πίστη στα δίκαιά μας, με θέληση για να διαμορφώσουμε το δικό μας μέλλον

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1O-12-2014 , 8.30π.μ -7μμ, ΣΤΟ 7Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ (Συγκρότημα Τεμπονέρα)

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙO

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Αβραμόπουλος Χρήστος ΠΕ14 11ο ΓΥΜΝ ΠΑΤΡΑΣ

2. Γιαννόπουλος Κων/νος ΠΕ 19 2ο ΣΕΚ ΠΑΤΡΑΣ

3. Γκόβας Παναγιώτης ΠΕ02 16ο ΓΥΜΝ ΠΑΤΡΑΣ

4. Δεμιράλης Κων/νος ΠΕ 11 16ο ΓΥΜΝ ΠΑΤΡΑΣ

5. Ζιάζιαρης Ιωάννης ΠΕ04 5ο ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ

6. Κούλης Κων/νος ΠΕ 3 3Ο ΓΥΜΝ

7. Λεβέντης Αδάμ ΠΕ11 ΓΥΜΝ. ΛΟΥΣΙΚΩΝ

8. Λότσος Αντώνιος ΠΕ01 ΓΥΜΝ. ΟΒΡΥΑΣ

9. Λούβρης Άρης ΠΕ19 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ

10. Μητρογιάννη Γεωργία ΠΕ11 3ο ΓΥΜΝ ΠΑΤΡΑΣ

11. Νικολοπούλου Αριστέα ΠΕ18 7ο ΓΥΜΝ ΠΑΤΡΑΣ

12. Παναγιωτόπουλος Κων/νος ΠΕ03 8ο ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ

13. Σπηλιωτόπουλος Κων/νος ΠΕ12 12ο ΓΥΜΝ ΠΑΤΡΑΣ

14. Φλογεράς Γεώργιος ΠΕ02 1Ο ΓΥΜΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1. Ανδριανόπουλος Νικόλαος ΠΕ04 ΕΣΠ. ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ

2. Αποστολόπουλος Απόστολος ΠΕ11 ΓΕΛ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ –ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ME:

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Tags: Προοδευτική ενότητα καθηγητών Α ΕΛΜΕ Αχαϊαςεκλογές
Keywords
Τυχαία Θέματα