Διαδήλωση ακροδεξιών με σημαίες και κρεμάλες στην Αγγλία

Tweet

Tου Μιχάλη Ζώτου

Μέλη του ακροδεξιού κόμματος British National Party (BNP) συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το δικαστήριο του Old Bailey κρατώντας κρεμάλες και κουνώντας σημαίες. Οι ακροδεξιοί διαδηλωτές ζητούσαν την επιβολή θανατικής ποινής στους Michael Adebolajo και Michael Adebowale για τη δολοφονία του Lee Rigby. Από τη διαδήλωση

δεν έλλειψαν οι βιαιοπραγίες και τα ρατσιστικά συνθήματα.

Στις 22 Μαΐου 2013, οι Michael Adebolajo και Michael Adebowale, ισλαμιστές μετανάστες δεύτερης γενιάς προχώρησαν στην στυγερή δολοφονία του Lee Rigby. Η καταγωγή και τα θρησκευτικά πιστεύω των δραστών έγιναν προϊόν εκμετάλλευσης και γενικεύσεων από τη Βρετανική ακροδεξιά, η οποία εξ αρχής χρησιμοποίησε το γεγονός για να προωθήσει τις ρατσιστικές της πολιτικές.

Οι δυο δολοφόνοι καταδικάστηκαν σε ισόβια, με τη μητέρα το θύματος να δηλώνει πως ‘’είναι σημαντικό για την οικογένεια μου ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη και οι θήτες καταδικάστηκαν’’. Παρ’ όλα αυτά τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος BNP θώρησαν πως είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να επαναφέρουν ζητήματα θανατικής ποινής, να εκφράσουν τα αντισλαμικά τους αισθήματα και να στοχεύσουν τους μετανάστες στο σύνολο τους ως τη κύρια πηγή προβλημάτων της Αγγλικής κοινωνίας.

Το γεγονός παλιότερα είχε αποτελέσει προϊόν εκμετάλλευσης και από τον πρώην πρωθυπουργό της Αγγλίας Tony Blair o οποίος είχε δηλώσει ότι ‘’δε πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως ένα μεμονωμένο περιστατικό από δυο παράφρονες αλλά ως πρόβλημα που χαρακτηρίζει γενικότερα το Ισλάμ’’. Βέβαια είναι προφανές πως οι δηλώσεις Blair είναι μέρος του μαραθωνίου που έχει επιδοθεί με στόχο να αιτιολόγηση τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές της κυβέρνησης του και νομιμοποίηση στις συνειδήσεις των ψηφοφόρων τη συμμετοχή της Αγγλίας στον πόλεμο του Ιράκ.

Tags: Μιχάλης ΖώτοςφασισμόςακροδεξιάΑγγλία Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα