Σύλλογος διδασκόντων 2ου ΓΕΛ Ρεθύμνου: Ψήφισμα ενάντια στην αυτοαξιολόγηση

Tweet

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 20 ΓΕΛ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Οι καθηγητές του 20 ΓΕΛ Ρεθύμνου κατά πλειοψηφία δηλώνουν:

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την αυτοαξιολόγηση επιδιώκει:

Να κατηγοριοποιήσει τα σχολεία σε καλά και κακά. σε σχολεία που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να κερδίζουν μαθητές αλλά και χρηματοδότηση από σπόνσορες και τους συλλόγους Γονέων.

Να ανοίξει

το δρόμο για να καθηλωθούν οι μισθοί των εκπαιδευτικών και να οδηγηθούν και άλλοι συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα και τελικά στην απόλυση. Οι ποσοστώσεις(ποσοτικοποιήσεις) που προβλέπει το Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο αλλά και η προωθούμενη εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που επιδιώκει εκ των προτέρων να κρίνει τουλάχιστον το 15% των εκπαιδευτικών ως μη ικανούς, δείχνουν καθαρά τις προθέσεις τους.

Είναι μια γραφειοκρατική και χρονοβόρα διαδικασία που θα μετατρέψει τον εκπαιδευτικό από παιδαγωγό σε γραφειοκράτη αξιολογητή εις βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την Παιδεία δεν επιλύονται με κανένα τρόπο από το νομοσχέδιο, αντίθετα επιδεινώνει την ήδη προβληματική κατάσταση με εκπαιδευτικούς πιεσμένους και εξαθλιωμένους οικονομικά και μαθητές πιεσμένους σε ένα πλαίσιο εντατικοποίησης χωρίς ελεύθερο χρόνο για να κατανοήσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο

Θεωρούμε ότι το πώς θα διαμορφωθεί το σχολείο του μέλλοντος πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διάλογου στο χώρο των εκπαιδευτικών που πρέπει να έχουν και τον πρώτο λόγο.

Δηλώνουμε λοιπόν την αντίθεση μας στο παρόν νομοσχέδιο, συμφωνώντας και με τις αποφάσεις του Σωματείου μας.

Tags: σύλλογος διδασκόντων 2ου ΓΕΛ Ρεθύμνουαυτοαξιολόγηση Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα