Δελτίο τύπου σύσκεψης - συντονισμού συλλόγων ΠΕ για τη συνδικαλιστική συνδρομή

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

σύσκεψης - συντονισμού συλλόγων ΠΕ για τη συνδικαλιστική συνδρομή


Στις 18 Μαΐου 2012, πραγματοποιήθηκε συνάντηση Συλλόγων Π.Ε., ύστερα από κάλεσμα του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «η Πρόοδος», με θέμα τη συνδικαλιστική συνδρομή. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Σύλλογοι:

Α΄ Αθήνας, Αγίου Δημητρίου, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Αριστοτέλης, Γλυφάδας, «Δ. Γληνός», Δυτικής Αττικής, Κερατσινίου – Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», Νέας Σμύρνης, Νίκαιας, Παρθενώνας, Πειραιά «η Πρόοδος»

Στη συζήτηση διαπιστώθηκαν τα εξής:

- η επίθεση στο εισόδημα, τα ασφαλιστικά- μορφωτικά - εργασιακά δικαιώματα και στο δημόσιο σχολείο που εξαπέλυσαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών υλοποιώντας τις κατευθύνσεις ΕΕ και ΔΝΤ, αναδεικνύεται ως το κατεξοχήν ζήτημα της περιόδου για το εκπαιδευτικό κίνημα και τα σωματεία των εργαζόμενων.

- Η συνέχεια της αντιπαράθεσης των εργαζόμενων με τις κυρίαρχες πολιτικές αναμένεται σκληρή. Για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το αντεργατικό μέτωπο χρειάζονται - μεταξύ άλλων - ισχυρά συνδικάτα. Απαραίτητη - αν και όχι ικανή - προϋπόθεση γι’ αυτό είναι τα συνδικάτα να στηρίζονται και να εκφράζουν τη θέληση των εργαζόμενων-μελών τους .

- Το σωματείο δεν πρέπει να δημιουργεί επαγγελματίες συνδικαλιστές. Όταν επιτρέπει την ύπαρξη επαγγελματιών συνδικαλιστών δημιουργεί καινούργια συμφέροντα που δεν συμπίπτουν με τα συμφέροντα των μελών του. Στη ΔΟΕ αλλά και σε όλες τις θέσεις για τις οποίες προβλέπεται απόσπαση των συνδικαλιστικών στελεχών ( ΑΔΕΔΥ, αιρετοί ΚΥΣΠΕ, ΙΠΕΜ) απαιτείται η θέσπιση θητείας - ανώτατου χρονικού ορίου συνδικαλιστικής άδειας. Προτείνουμε ανώτατο όριο θητείας - συνδικαλιστικής άδειας τα τέσσερα χρόνια. Έτσι θα σταματήσει το φαινόμενο να εκπροσωπούμαστε από ανθρώπους που έχουν ξεχάσει πως είναι η ζωή στο σχολείο.

- Η 81η Γ.Σ. της ΔΟΕ πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε δραστική μείωση της συνδικαλιστικής συνδρομής προς τη ΔΟΕ (20 ευρώ ως ανώτατο όριο) από τη φετινή κιόλας συνδικαλιστική χρονιά, να αναπροσαρμόσει τα οικονομικά της Ομοσπονδίας, περικόπτοντας κάθε περιττό έξοδο (δραστική περικοπή του επιμισθίου των μελών του ΔΣ και των αιρετών του ΚΥΣΠΕ, διαφάνεια με έκδοση αποδείξεων για κάθε δαπάνη, μείωση των αποζημιώσεων των αντιπροσώπων στα συνδικαλιστικά συνέδρια, περικοπή των εξόδων αυτών των συνεδρίων).

- Καμιά απολύτως σχέση με κρατικές επιχορηγήσεις, κρατική χρηματοδότηση, προγράμματα ΕΣΠΑ, χορηγίες και οτιδήποτε δύναται να εμπλέξει το συνδικάτο με πολιτικά και οικονομικά σχέδια του κράτους ενάντια στους εργαζόμενους. Απαιτούμε να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε συμμετοχή του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο που οι εκπαιδευτικοί και ευρύτερα οι εργαζόμενοι αγωνίζονται να επιβιώσουν οικονομικά, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν για τα στοιχειώδη,
Keywords
Τυχαία Θέματα