Αγωνιστική Παρέμβαση Θεσσαλονίκης: Για τη συνάντηση των Δ.Σ. της Α΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ με το Διευθυντή ΔΕ Δ. Θεσσαλονίκης και το ΠΥΣΔΕ

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

Αγωνιστική Παρέμβαση Θεσσαλονίκης

Για τη συνάντηση των Δ.Σ. της Α΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ με το Διευθυντή
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και το ΠΥΣΔΕ

Τα Δ.Σ.

των ΕΛΜΕ συναντήθηκαν με το Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς και με τα διοικητικά μέλη του ΠΥΣΔΕ και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης ,την Τετάρτη 30/5, στα γραφεία της Δ/θμιας Εκπ/σης. Έθεσαν μια σειρά ζητήματα της περιόδου για τα οποία οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους.

Τα μέλη των Δ.Σ. τοποθετήθηκαν στη βάση των αποφάσεων των Δ. Σ., όπως περιγράφονται στις ανακοινώσεις που έχουν αποσταλεί στα σχολεία και τις οποίες έθεσαν και γραπτώς στη διοίκηση ζητώντας, παράλληλα, να αποσταλούν και προς το υπουργείο.

Αποσπάσεις
Ζητήθηκε να υπολογισθούν τα οργανικά και τα λειτουργικά κενά έγκαιρα. Πάνω στη βάση των προτάσεων του κλάδου ο υπολογισμός να γίνει με 25 παιδιά ανά τμήμα και με υπολογισμένες αριθμητικά τις υπηρεσιακές μεταβολές που προέρχονται από συνταξιοδοτήσεις, άδειες εκπαιδευτικές, κυήσεις, ανατροφής τέκνων κ.α., αποσπάσεις στα γραφεία και σε άλλους φορείς, ώστε με το ξεκίνημα της χρονιάς να έχουν καλυφθεί όλα τα κενά. Ακόμη ζητήθηκε οι αποσπάσεις των ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια να γίνουν με βάση το ωράριο εργασίας της δευτεροβάθμιας και υποδείχθηκε συγκεκριμένος τρόπος.

Οργανικές θέσεις
Ζητήθηκε να τοποθετούνται όλοι οι συνάδελφοι σε οργανικές θέσεις και να μην τίθεται κανείς στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και υποδείχθηκε συγκεκριμένος τρόπος. Ιδιαίτερα σήμερα που υπάρχουν σαφείς προθέσεις για «νέα ήθη» στο καθεστώς των απολύσεων και της εφεδρείας η οργανικότητα θεωρείται ότι διασφαλίζει τις θέσεις των συναδέλφων.

Για την ενημέρωση των Δ.Σ. των θεμάτων που συζητούνται στο ΠΥΣΔΕ
Ζητήθηκε να έχουμε ενημέρωση για τα θέματα που συζητούνται στο ΠΥΣΔΕ, ώστε να προγραμματίζουμε τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνουν τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ στη διοίκηση για μια σειρά ζητήματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς και έχουν σχέση με τις υπηρεσιακές μεταβολές και τα προβλήματα των σχολείων και των συναδέλφων.

Επιτροπές εξετάσεων
Ζητήθηκε να τηρούνται κανόνες διαφάνειας και να δημοσιοποιηθούν οι πάσης φύσης επιτροπές των εξετάσεων, οι Λυκειακές Επιτροπές, οι Επιτροπές του βαθμολογικού κέντρου, η Επιτροπή εξέτασης υποψηφίων ΤΕΦΑΑ. Μέσω της κοινοποίησης να δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί η υπόσχεση της διοίκησης για ανανέωση των επιτροπών.

Ακόμη τέθηκαν επιμέρους θέματα όπως: πληρωμής δεδουλευμένων, αναθέσεις ΕΕΕΕΚ, να μην προβεί η διοίκηση σε προτάσεις κλεισίματος σχολείων, κ.α.

Η διοίκηση και τα άλλα μέλη του ΠΥΣΔΕ απάντησαν γενικά, απέφυγαν τις δεσμεύσεις και εξέφρασαν τη διάθεση να βλέπουν τα ζητήματα όταν συζητούνται στο ΠΥΣΔΕ.
Πιο συγκεκριμένα.
-Για τον υπολογισμό των κενών στη βάση των 25 πα
Keywords
Τυχαία Θέματα