Χωρίς διοίκηση η εκπαίδευση στην Κρήτη ενώ οι ελλείψεις στα σχολεία καλά κρατούν! των αιρετών Γιάννη Αστρινάκη και Παύλου Κοτσυφάκη

Tweet

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΑΠΥΣΔΕ ΚΡΗΤΗΣ

ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!

ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ

Ενάμιση μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους οι ελλείψεις στην εκπαίδευση καλά κρατούν. Τόσο σε επίπεδο σχολικών μονάδων, όσο και σε επίπεδο διοίκησης. Η έλλειψη

προγραμματισμού στο Υπουργείο, η σημαντικότατη μείωση πιστώσεων και η επιστροφή σε λογικές και πρακτικές του παρελθόντος είναι τα αίτια.

Έτσι στις διευθύνσεις εκπαίδευσης του νησιού-και στην Περιφερειακή Διεύθυνση- έχουν αποσπαστεί ελάχιστοι εκπαιδευτικοί. Ελάχιστος όμως είναι και ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων που υπερβάλλουν εαυτών. Αποτέλεσμα ότι γίνεται, να οφείλεται στο φιλότιμο και την ευσυνειδησία των συναδέλφων που πηγαίνουν από το σχολείο στο γραφείο με διπλές υπηρεσίες! Ελλοχεύει μάλιστα ο κίνδυνος και μη πληρωμής των εκπαιδευτικών αφού στην μισθοδοσία στο Ηράκλειο δεν έχει αποσπαστεί κανένας συνάδελφος.

Συγκεκριμένα: στην Κρήτη των 5.500 καθηγητών έχουν αποσπαστεί στις διευθύνσεις εκπαίδευσης 12 καθηγητές(από 3 σε κάθε νομό).Οι διοικητικοί υπάλληλοι είναι αντίστοιχοι. Μάλιστα στο Ηράκλειο μετατάχτηκαν εκπαιδευτικοί το καλοκαίρι σε διοικητικές θέσεις και τώρα καλούνται να επιστρέψουν στα σχολεία για εκπαιδευτικό έργο!!!

Όμως, σε άλλες περιοχές της χώρας η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου φαίνεται ότι σε ανάλογες από πλευράς αριθμού εκπαιδευτικών περιοχές, οι αποσπάσεις είναι έως και δεκαπλάσιες (Α΄ Θεσ/νίκης 44, Β΄ Θεσ/νίκης 21,Α΄Πειραιά 16,Λάρισα 15,Εύβοια 10,Σέρρες 9, Κιλκίς-Μαγνησία 8,Καστοριά 5 κ.λπ.).

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι όλα γίνονται με πολιτικά κριτήρια, χωρίς οργανογράμματα, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες αλλά στενά τοπικά και προφανώς επιλήψιμα κριτήρια.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Για το ευρωπαϊκό σχολείο, το ΑΠΥΣΔΕ Κρήτης έχει κάνει από το καλοκαίρι, όλες τις απαιτούμενες κινήσεις για την άμεση και εύρυθμη λειτουργία του από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Η καθυστέρηση στην στελέχωσή του σίγουρα δεν έχει τοπικά αίτια!

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΥΣΔΕ ΚΡΗΤΗΣ

Η απόδοση δεύτερης ειδικότητας, η στελέχωση των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπ/σης (ΚΠΕ),οι εθελούσιες αποσπάσεις από νομό σε νομό της Περιφέρειας, είναι τα σημαντικά θέματα που απασχολούν το ΑΠΥΣΔΕ Κρήτης αυτή την περίοδο. Ελπίζουμε ότι το αμέσως επόμενο

χρονικό διάστημα θα έχουν διευθετηθεί.

Ένα άλλο σημαντικότατο θέμα, που χρήζει μελέτης, είναι ο αριθμός αιτήσεων για άδειες άνευ αποδοχών. Μεγάλος αριθμός συναδέλφων, από άλλες περιοχές της χώρας, λόγω του χαμηλού μισθού μας αδυνατεί να παραμένει στην Κρήτη και ζητά άδεια χωρίς αποδοχές. Η κυβερνητική πολιτική της λιτότητας εξουθενώνει…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ,

ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΤΣΥΦΑΚΗΣ, αιρετοί εκπρόσωποι των καθηγητών στο ΑΠΥΣΔΕ Κρήτης

Tags: αιρετόςΓιάννης ΑστρινάκηςΠαύλος Κοτσυφάκης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα