Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Τα κενά ανά περιοχή και ανά σχολείο - Εκατοντάδες οι χαμένες ώρες

Tweet

Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Ανακοίνωση

Μέχρι τις 09/10/2013, ένα μήνα περίπου μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο αριθμός των χαμένων ωρών ανά βδομάδα στα νησιά ευθύνης της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου ανέρχεται στις 628! (τα κενά ανά περιοχή και ανά σχολείο τα επισυνάπτουμε στο αρχείο excel). Και αυτό συμβαίνει την ώρα που με διάφορες μεθόδους (εξαφάνιση μαθημάτων και ειδικοτήτων, αύξηση των μαθητών ανά τάξη σε 30,

συμπτύξεις τμημάτων, δημιουργία τεχνητών πλεονασμάτων κτλ.) και μέσω ενός φαινομενικά αλλοπρόσαλλου διαδικαστικού αλαλούμ (έκδοση αλληλοαναιρούμενων εγκυκλίων που αφορούν αναθέσεις, ερευνητικές εργασίες, συνδιδασκαλίες, τοποθετήσεις κτλ.), επιχειρείται η κατεδάφιση τόσο των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, όσο και της δημόσιας παιδείας συνολικότερα.

Είναι πραγματικά εξοργιστικό την ώρα που η τεχνητά δημιουργημένη δεξαμενή πλεοναζόντων μεγαλώνει μέρα με την μέρα, στα σχολεία να υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά κενά με συνέπεια να καθίσταται αδύνατη ακόμα και η σύνταξη ωρολογίων προγραμμάτων. Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται με την προσπάθεια να καλύψουν κάποια κενά υποχρεώνοντας τους εκπαιδευτικούς να γίνονται λάστιχο, να πηγαίνουν σε δεύτερο σχολείο, να κάνουν υπερωρίες. Το αυτονόητο θα ήταν τα κενά που υπάρχουν να καλύπτονται με διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και όχι να γίνονται «μπαλώματα» που μόνο προβλήματα δημιουργούν.

Από την άλλη όμως αν σηκώσουμε το βλέμμα μας από την κάθε ξεχωριστή περίπτωση και δούμε τη συνολικότερη εικόνα όπως αυτή διαμορφώνεται από μια καλά σχεδιασμένη πολιτική στρατηγική, τότε αυτή η κραυγαλέα αντίθεση εξηγείται εύκολα. Γιατί όταν αυτή η στρατηγική δεν αποβλέπει στην ικανοποίηση των αναγκών των ανθρώπων αλλά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καπιταλιστών, βραχυπρόθεσμα δημιουργεί αναγκαστικά χαοτικές και εν δυνάμει ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Ενδεικτικά μόνο να αναφέρουμε εδώ, την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Δ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου μετά και τις αναγκαστικές μετατάξεις στην πρωτοβάθμια πολλών αποσπασμένων εκεί συναδέλφων, με συνέπεια όχι μόνο να δυσκολεύεται η εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών, αλλά ακόμα και η έγκαιρη σύνταξη της μισθοδοσία μας!

Μακροπρόθεσμα όμως και εφόσον δεν υπάρξει ανατροπή αυτής της πολιτικής, θα οδηγηθούμε σε μια σχετικά ελεγχόμενη εποχή κοινωνικής υποταγής με εξαφανισμένα τα στοιχειώδη δημοκρατικά, εργασιακά και ευρύτερα κοινωνικά δικαιώματά μας. Γίνεται συνείδηση στον καθένα, σε όποια θέση κι αν βρίσκεται ότι οι μέρες του εφησυχασμού έχουν περάσει προ πολλού και τα μέτρα στοχεύουν προς πάσα κατεύθυνση.

Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καταγγέλλει αυτή τη καταστροφική πολιτική που θέλει να μας γυρίσει δεκαετίες πίσω και καλεί όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο προκειμένου συλλογικά και μέσα από τους πιο σκληρούς και ανυποχώρητους αγώνες να συμβάλουμε στην ανατροπή όσων την εφαρμόζουν.

Ο τελευταίος απεργιακός μας αγώνας έβαλε τις βάσεις και έδειξε ότι μπορούμε.

Συνεχίζουμε πιο οργανωμένα και πιο αποφασιστικά.

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Για το Δ.Σ.

Στέλιος Κριαράς Φωτεινή Ρώϊμπα

Δείτε ΕΔΩ τον αναλυτικό πίνακα με όλα τα κενά της περιοχής (.xls)

Tags: Β ΕΛΜΕ ΔωδεκανήσουΕπισυνάψεις: kena_b_elme_12nisou_2013.xls Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα