Χωρίς άδεια λειτουργούσαν 151 σχολικά κυλικεία

Tweet

Χωρίς την απαιτούμενη άδεια αποκαλύπτεται ότι λειτουργούσαν 151 κυλικεία ανάμεσα σε 3.263, που ελέγχθηκα στη διάρκεια της σχολικής περιόδου 2012 – 2013 από τις αστνομικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ» οι περισσότερες παραβάσεις διαπιστώθηκαν στην Κρήτη.

Τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή - μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου

- από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, αναφορικά με τη δραστηριότητα των αστυνομικών υπηρεσιών σε κυλικεία σχολικών μονάδων, δείχνουν ότι σε 3.263 κυλικεία στα οποία έγιναν έλεγχοι, τα 151 βρέθηκαν να μην έχουν άδεια λειτουργίας, τα 124 διαπιστώθηκε ότι πουλούσαν απαγορευμένα είδη, σε 139 από αυτά διαπιστώθηκαν παραβάσεις αγορανομικών και υγειονομικών διατάξεων.

Τα περισσότερα κυλικεία που λειτουργούσαν χωρίς άδεια ήταν στην Αθήνα, καθώς διαπιστώθηκαν 41 τέτοιες περιπτώσεις και ακολουθεί η Κρήτη με 33 κυλικεία χωρίς άδεια. Στην Κρήτη διαπιστώθηκαν και τα περισσότερα κυλικεία με πώληση απαγορευμένων ειδών και με παραβάσεις αγορανομικών και υγειονομικών διατάξεων.

Στην Αθήνα έγιναν έλεγχοι σε 821 κυλικεία. Τα κυλικεία χωρίς άδεια ήταν 41, τα 15 κυλικεία βρέθηκαν να πουλάνε απαγορευμένα είδη και τα 17 να έχουν παραβιάσει αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις. Στην Κρήτη, όπου έγινε έλεγχος σε 193 κυλικεία, βρέθηκαν 33 χωρίς άδεια, 28 να πουλάνε απαγορευμένα είδη και 41 να παραβιάζουν αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις.

Tags: Κυλικείασχολικά κυλικεία Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα