Χασισοφυτεία - μαμούθ στο Μυλοπόταμο Κρήτης από υγιεινιστές

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} ΦΥΤΕΙΑ - ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣΧασισοφυτεία από... υγιεινιστέςΑδεια κεσεδάκια γιαουρτιού και αυτοσχέδια βαράκια βρήκαν οι αστυνομικοί στη μεγαλύτερη φυτεία που έχει εντοπιστεί στην Κρήτη από το 2007. Ολόκληρο λόφο ισοπέδωσαν για να φυτεύσουν χιλιάδες δενδρύλλια«Ακόμα και τώρα ετοιμάζονταν να φυτέψουν
και άλλα δενδράκια με χασίς», ανέφερε αστυνομικός

Χασισοφυτεία-μαμούθ με δράστες... λάτρεις της υγιεινής ζωής εντοπίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο χωριό Αγιά, στον νότιο Μυλοπόταμο της Κρήτης.

Οι αστυνομικοί που εντόπισαν τη χασισοφυτεία εξεπλάγησαν από τα ευρήματα που συνάντησαν στον χώρο: Βρέθηκαν παντού διάσπαρτες άδειες συσκευασίες γιαουρτιών, δείγμα του ότι οι δράστες φρόντιζαν τη διατροφή τους, και αυτοσχέδια βάρη που χρησιμοποιούσαν για να αθλούνται συστηματικά. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν ξύλα στις άκρες των οποίων είχαν δέσει από έξι και επτά μπουκάλια νερού αντίστοιχα.

Η φυτεία παραπέμπει τις Αστυνομικές Αρχές του Ρεθύμνου στις δασώδεις χασισοφυτείες παρελθόντων ετών, καθώς μεταξύ ελαιώνων και πορτοκαλεώνων, σε απόσταση μόλις 180 μέτρων από το τελευταίο σπίτι του οικισμού της Αγιάς και ενός τετάρτου από την εθνική οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου είχαν καλλιεργηθεί περισσότερα από δύο χιλιάδες χασισόδεντρα με ύψος μέχρι και 3,5 μέτρα.

Οπως ανέφεραν στο «Εθνος» αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση, οι δράστες είχαν ουσιαστικά «ισοπεδώσει» έναν λοφίσκο, κοντά στο παλιό εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου, τον οποίο είχαν σκάψει, διαμορφώνοντας αλλεπάλληλα διαζώματα για το φύτεμα των δενδρυλλίων. «Ακόμα και τώρα ετοιμάζονταν να φυτέψουν και άλλα δενδράκια», ανέφερε αστυνομικός.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη φυτεία που έχει εντοπιστεί στην Κρήτη από το 2007, οπότε και είχαμε τις εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Μυλοποτάμου, όπου... παραδοσιακά καλλιεργούνταν τεράστιες χασισοφυτείες, ακόμα και σε τόπους που ο ανθρώπινος νους δεν θα μπορούσε να φανταστεί λόγω της βραχώδους μορφολογίας.

Πριν ξεκινήσει η εξερεύνηση του χώρου, στην περιοχή κατέφθασαν πρώτα αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης, υπό τον φόβο ανταλλαγής πυρών με τους χασισοκαλλιεργητές, στην περίπτωση που τους εγκλώβιζαν μέσα στη φυτεία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο τρόπος καλλιέργειας και η οργάνωση της φυτείας καταδεικνύουν πολυπληθή παρουσία δραστών. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη οι διωκτικές Αρχές ελέγχουν δύο ονόματα Κρητικών, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι, ενώ θα αναμένουν και τα εργαστηριακά αποτελέσματα από τα δεκάδες ευρήματα που εντοπίστηκαν στον χώρο της χασισοφυτείας.

Ευαγγελία Καρεκλάκη - ΕΘΝΟ, 30/7/2012

Keywords
Τυχαία Θέματα