Αξιολόγηση…η επόμενη μέρα, του αιρετού Αλέξανδρου Αλεξάκη

Σητεία 18-2-15

Αλεξάκης Αλέξανδρος

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Λασιθίου

[email protected]

«Αξιολόγηση…η επόμενη μέρα»

Όσο περνάει ο καιρός και αυτοί που άλλα χαρτιά βαστούνε μας βγάζουν σιγά σιγά νέα στοιχεία στην επιφάνεια για το πολύκροτο θέμα της αξιολόγησης. Λίγο πολύ όλοι γνωρίζαμε τον χορό των εκατομμυρίων που κρύβονταν πίσω από την κάθαρση της εκπαίδευσης από τα «κακοποιά» στοιχεία. Δυστυχώς η κατ’ επίφαση enfant gate της εκπαίδευσης

αποδείχτηκε ο πιο μεγάλος καρχαρίας και βέβαια ο πιο πρόθυμος νεκροθάφτης για το δημόσιο σχολείο και το δάσκαλό του.

Το κύκλωμα είναι απλό. Κάποιοι σχεδιάζουν την δομή της αξιολόγησης και μασάνε τα κονδύλια, ενώ οι άλλοι φίλοι τους στήνουν πληρωμένα μεταπτυχιακά, σεμινάρια με βεβαιώσεις, πληρωμένες επιμορφώσεις κλπ και πλουτίζουν με αντίτιμο τη στήριξη του κυκλώματος. Κύκνειο άσμα του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου ήταν η εντολή να πληρωθούν οι καλοθελητές δήμιοι του κλάδου. Είναι ντροπή οι νεκροί να ορίζουν τους ζωντανούς.

Μια ακόμα πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας ήταν η καταγγελία της ΔΟΕ για την εμπλοκή ιδιωτικής εταιρείας στην διαδικασία της αξιολόγησης σχολικών μονάδων. Θα έρθουν ξένοι δερβέναγάδες να τιμωρήσουν το δασκαλάκο; Καμία δουλειά δεν έχουν εξωσχολικοί φορείς να κρατάνε τη μεζούρα για το σχολείο και το συνάδελφο. Είναι εξοργιστικό να σκέφτεται κάποιος τα κεφάλαια που έχουν δαπανηθεί για να στηθεί μια ολόκληρη τρομοκρατία σε βάρος των συναδέλφων και να μην διορίζονται συνάδελφοι προκειμένου να λειτουργήσει το σχολείο.

Σε όλη αυτή τη λαίλαπα που περάσαμε οι συνάδελφοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία (95%) στάθηκαν κυματοθραύστης των υπουργικών επιταγών. Κάποιοι διευθυντές στάθηκαν μέχρι τέλους στο πλευρό των συναδέλφων την ώρα που συνδικαλιστικά στελέχη- διευθυντές-αιρετοί και άλλοι ακολούθησαν την προσωπική τους επιλογή να συμμετάσχουν σε διαδικασίες που ο κλάδος έχει αποκηρύξει. Ο δάσκαλος διδάσκει με τη στάση του. Οι συνάδελφοι δίδαξαν με τη στάση του πώς πάνω από όλα είναι δάσκαλοι σίγουρα λοιπόν ξεχωρίζουν και τιμούν τον κλάδο μας. Ακόμα κι αν ήταν η μειοψηφία προτίμησαν να μείνουν πιστοί στις αρχές τους και να συντελέσουν καθοριστικά στην ανατροπή. « Κι αν είμαστε ολίγοι, παρηγοριόμαστε ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους…………… Όταν οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν και κάνουν αυτήν την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές φορές κερδαίνουν!» έλεγε ο μεγάλος Μακρυγιάννης και ταιριάζει στους συναδέλφους μας.

Καλούμε τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει ακόμα στην:

Άμεση κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση ( Ν. 3848/2010, Ν.3679/2010, Ν.4046/2012, Ν.4142/2013, Π.Δ. 152/2013, Ν.4250/2014, Ν.4281/2014).

Κατάργηση του μισθολογίου – φτωχολογίου ( Ν. 4024/2011) και την σύνταξη ενός πραγματικά ενιαίου μισθολογίου που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση σε όλους. Άρση των αδικιών που προκάλεσε ο νόμος αυτός.

Κατάργηση των ρυθμίσεων των νόμων 4057/2012 και 4093/2012 περί πειθαρχικού δικαίου που καταστρατηγούν κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα.

Tags: Αλέξανδρος ΑλεξάκηςαιρετόςΠΥΣΠΕ Λασιθίου
Keywords
Τυχαία Θέματα