Τα «βύσματα» στα σύνορα

Στην εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης να μπει τέλος στο «βύσμα» προχώρησε προχθές η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, στέλνοντας με φύλλα πορείας στα σύνορα στρατιώτες που είχαν τοποθετηθεί χαριστικά σε στρατόπεδα μεγάλων αστικών κέντρων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησο.

Στα συνολικά 1.347 φύλλα πορείας ξεχωρίζει το όνομα του γιου επιφανούς δημοσιογράφου, σχολιαστή και τηλεοπτικού παρουσιαστή, ενώ ανάμεσα σε αυτά –όπως βεβαίωναν

την «Εφ.Συν.» στελέχη του υπουργείου– βρίσκονται συγγενείς και άλλων γνωστών προσωπικοτήτων, όμως τα στοιχεία τους κρατούνται κρυφά προκειμένου να μη δημοσιοποιηθούν «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα».

Ο γιος του παρουσιαστή είχε τοποθετηθεί στο τάγμα ΓΕΕΘΑ –δηλαδή στο Πεντάγωνο– αμέσως μόλις ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του και πήρε μετάθεση για μονάδα του Νομού Εβρου. Οπως ανέφεραν στρατιωτικά στελέχη, ακόμη και αυτή η μετάθεση θα μπορούσε να θεωρηθεί ευνοϊκή, αφού η μονάδα στην οποία τοποθετήθηκε «απέχει περίπου δέκα χιλιόμετρα από την Αλεξανδρούπολη και το αεροδρόμιό της».

Μετά την ανακοίνωση των τωρινών μεταθέσεων, λένε οι πληροφορίες, «έσπασαν» τα τηλέφωνα στο γραφείο του αρμόδιου αξιωματικού στο ΓΕΣ, ο οποίος εξηγούσε ότι δεν μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε μεταβολή, καθώς αυτές ήταν οι εντολές που έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η οποία ήταν αποφασισμένη να μη γίνει καμία παρέμβαση. Στελέχη επίσης του ΓΕΣ ανέφεραν ότι η προσπάθεια να παταχθεί το ρουσφέτι χρειάζεται τη συνεχή στήριξη της πολιτικής ηγεσίας.

Η μετάθεση του γιου του παρουσιαστή, πάντως, εκτός από τα θετικά σχόλια που προκάλεσε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, απασχόλησε και την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων-Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος», η οποία αντιμετωπίζει το θέμα από μια διαφορετική οπτική. Σχολιάζοντάς την, το Δίκτυο αναφέρει:

«Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας χρησιμοποιεί αυτές τις επικοινωνιακές ρουκέτες για να κρύψει τις καθοριστικές ευθύνες των αστών πολιτικών, ανώτατων στρατιωτικών, αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας στη διαμόρφωση του βρωμερού πελατειακού κράτους, που έχει τα πλοκάμια του σε όλους τους πολιτικούς χώρους… Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι τώρα δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας κανένα όνομα πολιτικού ή δεν έχει τιμωρηθεί κανένας εμπλεκόμενος στρατιωτικός… Συγκάλυψη και ατιμωρησία είναι λοιπόν η νέα “εθνική συμφιλίωση”».

Σύμφωνα δε με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Δίκτυο, αποκρύπτεται από την ηγεσία του υπουργείου ότι «πλέον όλοι οι στρατιώτες θα λαμβάνουν απολυτήριο από τα σύνορα, οι μονάδες θα έχουν πολεμική ετοιμότητα (γιατί άραγε;), ενώ οι τυχοδιωκτικοί πολεμικοί τους σχεδιασμοί (ΑΟΖ - ενεργειακά κοιτάσματα - αναβάθμιση του ρόλου τους στην Ανατολική Μεσόγειο, συμμετοχή σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ κ.λπ.) θέλουν τους φαντάρους κρέας στα κανόνια τους και άμισθους δούλους». Καλεί, τέλος, «τους συναδέλφους φαντάρους να αντισταθούν σε όλα αυτά και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή».

Πηγή: efsyn.gr

Tags: στρατός
Keywords
Τυχαία Θέματα