Αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων όλη η εγκύκλιος

Tweet

Την εγκύκλιο σχετικά με το νέο σύστημα για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων εξέδωσε ο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η αξιολόγηση περιλαμβάνονται σε έγγραφο το οποίο εστάλη στις 7 Απριλίου 2014, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς όλα τα υπουργεία , γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Αποκεντρωμένες, Περιφέρειες, Ανεξάρτητες Αρχές και στην Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας Ο.Τ.Α. του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μεταξύ

άλλων, σημειώνεται ότι οι εκθέσεις αξιολόγησης έτους 2013 δεν θα ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία αποτίμησης των προσόντων των υπαλλήλων για την τυχόν θέση τους σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα.

Με την εγκύκλιο αυτή καλούνται άμεσα οι υπηρεσίες να καταγράψουν το προσωπικό και να επιμερίσουν τα ποσοστά της κλίμακας βαθμολόγησης για τους υπαλλήλους που υπηρετούν στις διάφορες οργανικές μονάδες.

Μάλιστα, δίνονται υποδείγματα ώστε να διευκολυνθούν οι …υπολογισμοί. Έτσι, για παράδειγμα, σε μια Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης στην οποία υπηρετούν 100 υπάλληλοι τα ποσοστά της κλίμακας βαθμολόγησης (25%, 60% και 15%) κατανέμονται ως εξής: α) 110 Χ 25%=27,5. Άρα, 28 υπάλληλοι - δεδομένου ότι προκύπτει κλάσμα μισής μονάδας στρογγυλοποιείται στον επόμενο ακέραιο - της Γενικής Διεύθυνσης δύνανται να βαθμολογηθούν με βαθμό 9-10,

β) 110 Χ 60% = 66 . Έτσι, 66 υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης δύνανται να βαθμολογηθούν με βαθμό 7-8

γ) 100 Χ 15% =16,5 Επομένως , καθώς στην προκειμένη περίπτωση το κλάσμα της μισής μονάδας δεν λαμβάνεται υπόψη, δεδομένου ότι προσαυξήθηκε το ποσοστό του 25% των υπαλλήλων κατά έναν υπάλληλο, 16 υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης δύνανται να βαθμολογηθούν με βαθμό 1-6.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Πληροφορίες από tovima.gr

Tags: αξιολόγησηαξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλωνδημόσιοι υπάλληλοιΕπισυνάψεις: 8501-8326-14.pdf Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα