Αύριο ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Tweet

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι οι βάσεις για την εισαγωγή στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, θα δοθούν αύριο στη δημοσιότητα.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν με τον κωδικό τους και τα αρχικά του επώνυμου να δουν σε ποια σχολή ΑΕΙ/ΤΕΙ πέρασαν, μπαίνοντας στην ειδική σελίδα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr.

Μόνο

1 στους 4 υποψηφίους με βαθμό άνω του 18 θα εισαχθεί στη σχολή της πρώτης του προτίμησης, λόγω «πληθωρισμού» αριστούχων και του παραδοσιακού ανταγωνισμού για τις περιζήτητες σχολές • Μέχρι τις 29 Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής.

Με μεγαλύτερη ένταση ο ανταγωνισμός των αριστούχων θα εκδηλωθεί στις υψηλόβαθμες σχολές του 3ου (Ιατρικές κ.λπ.) και του 4ου Πεδίου (Πολυτεχνικές) και λιγότερο στις υψηλόβαθμες σχολές του 1ου Πεδίου (Νομικές, ψυχολογίας κ.λπ.). Κι αυτό, γιατί στους μεν υποψηφίους από τη Θετική Κατεύθυνση, που στη συντριπτική τους πλειονότητα κατευθύνονται στις Ιατρικές, Οδοντιατρικές, Φαρμακευτικές Σχολές, καθώς και στις Στρατιωτικές Ιατρικές, έχουμε διπλασιασμό των αριστούχων, ενώ υπερδιπλασιασμό των αριστούχων έχουμε και στην Τεχνολογική Κατεύθυνση 2, της οποίας η συντριπτική πλειονότητα διεκδικεί σχολές του 4ου Πεδίου, δευτερευόντως του 2ου και του 5ου (Οικονομικές Σχολές).

Tags: βάσεις 2014βάσεις εισαγωγήςπανελλαδικέςπανελλήνιεςπανελλαδικές εξετ΄σαεις Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα