Ατομικός μισθός, ενοικιαζόμενοι και διαρκείς απολύσεις στο Δημόσιο

Tweet

Ατομικό μισθό για τους υπαλλήλους, μόνιμο μηχανισμό απολύσεων και μεταβίβαση των υπηρεσιών που κλείνουν στους ιδιώτες περιλαμβάνει το νέο Μεσοπρόθεσμο, στο οποίο έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και τρόικα. Όπως αποκαλύπτει η "Αυγή", από το 2015 το ενιαίο μισθολόγιο ουσιαστικά θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από τον ατομικό μισθό κάθε υπαλλήλου,

ο οποίος υποτίθεται πως θα συνδέεται με την απόδοση, ενώ οι απολύσεις θα είναι επιπλέον των 15.000, που έχουν συμφωνηθεί για το 2014.

Η κυβέρνηση Σαμαρά νομιμοποιεί την επισφαλή εργασία σε δημόσιες λειτουργίες, καθώς δίνεται η δυνατότητα στους ιδιώτες που θα αναλάβουν υπηρεσίες να προσλαμβάνουν ενοικιαζόμενους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα με το Μεσοπρόθεσμο, που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή για να ψηφιστεί μέχρι το Eurogroup της 5ης Μαΐου, παγώνουν στα χαμηλά επίπεδα του 2013 οι δαπάνες του κράτους για τους μισθούς, τις συντάξεις και την υγειονομική περίθαλψη, ενώ συνεχίζονται η άδικη φορολογία και οι ιδιωτικοποιήσεις νευραλγικών κλάδων της οικονομίας, όπως η ενέργεια και οι υποδομές.

Με προφορική συνέντευξη η επιλογή των προϊσταμένων

Με προφορική συνέντευξη και χωρίς τη μοριοδότηση των τυπικών προσόντων θα γίνεται η επιλογή των προϊσταμένων στο Δημόσιο, όπως εξήγησε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μιλώντας στο ρ/δ Real FM, o Κυρ. Μητσοτάκης προανήγγειλε την υπέρβαση της διαδικασίας μοριοδότησης που «αθροίζει τυπικά προσόντα, αλλά δεν τα συνδέει με τις προδιαγραφές της θέσης», και διευκρίνισε πως «αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς προφορική συνέντευξη». Επέμεινε μάλιστα ότι "η συνέντευξη, στο πλαίσιο του νέου συστήματος επιλογής προϊσταμένων, θα γίνεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, με πρακτικά των συνεντεύξεων, με καταγραφή της συνέντευξης, ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια. Δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης στη διαδικασία".

Η ΑΥΓΗ, 19/4/2014

Tags: ατομικός μισθόςενιαίο μισθολόγιο Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα