Η εγκύκλιος για τη διενέργεια των περιφερειακών εκλογών εκλογών στις 18/5

Tweet

Στο 14ekloges.gr όλοι οι υποψήφιοι, οι συνδυασμοί - Ολες οι εξελίξεις για τις εκλογές

Η εγκύκλιος για τη διενέργεια των περιφερειακών εκλογών εκλογών στις 18/5

Υπουργείο Εσωτερικών

Η συµµετοχή των πολιτών στην πολιτική ζωή αποτελεί προϋπόθεση για την ενίσχυση της δηµοκρατίας και των θεσµών της. Παράλληλα, η ανάδειξη αιρετών αρχών στις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, ικανών να ανταποκριθούν στις αυξηµένες ανάγκες σχεδιασµού και υλοποίησης πολιτικών σε περιφερειακό επίπεδο, αποτελεί κρίσιµο γεγονός για την πορεία εφαρµογής

και υλοποίησης αναπτυξιακών πολιτικών.

Οι εκλογές για την ανάδειξη των αυτοδιοικητικών αρχών της νέας περιφερειακής περιόδου θα διεξαχθούν ταυτόχρονα µε τις εκλογές για την ανάδειξη των δηµοτικών αρχών, την Κυριακή 18 Μαΐου 2014, ενώ οι επαναληπτικές, όπου χρειαστεί, την επόµενη Κυριακή, 25 Μαΐου 2014, µαζί µε τις εκλογές για την ανάδειξη των µελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η διενέργεια των επικείµενων περιφερειακών εκλογών θα πραγµατοποιηθεί, κατά το µεγαλύτερο µέρος της, υπό τους ίδιους όρους µε τους οποίους διεξήχθησαν οι αντίστοιχες της 7ης Νοεµβρίου 2010. Αξιοσηµείωτη διαφορά αποτελεί το γεγονός ότι η θητεία των περιφερειακών αρχών που θα προκύψουν από τις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 θα είναι πενταετής, καθώς η εγκατάσταση τους θα πραγµατοποιηθεί την 1η Σεπτεµβρίου του τρέχοντος έτους και η θητεία τους θα λήξει την 31η Αυγούστου του έτους 2019.

Με την παρούσα εγκύκλιο, παρέχονται πληροφορίες για την ενηµέρωση των ενδιαφεροµένων και όλων των εµπλεκοµένων στην εκλογική διαδικασία φορέων. Το περιεχόµενο της εγκυκλίου διαρθρώνεται σε τρία µέρη.

Στο πρώτο µέρος δίδονται πληροφορίες για τον χρόνο διενέργειας των εκλογών, τους εκλογείς και τους εκλόγιµους, τα κωλύµατα εκλογιµότητας και τα ασυµβίβαστα, τις υποψηφιότητες, τους συνδυασµούς και τα ψηφοδέλτια. Στο δεύτερο µέρος δίνονται πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά µε το εκλογικό σύστηµα, την κατανοµή των εδρών και άλλα επιµέρους ζητήµατα. Το τρίτο µέρος αφορά την έννοµη προστασία και την υποβολή ενστάσεων. Τέλος, παρατίθεται παράρτηµα στο οποίο περιλαµβάνονται παραδείγµατα εξαγωγής αποτελεσµάτων για πολλές περιπτώσεις πιθανών εκλογικών αναµετρήσεων.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά µε τα θέµατα που αναπτύσσονται στην παρούσα εγκύκλιο µπορείτε να απευθύνεστε στους κατωτέρω υπαλλήλους της ∆/νσης Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ:

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την εγκύκλιο Στο 14ekloges.gr όλοι οι υποψήφιοι, οι συνδυασμοί - Ολες οι εξελίξεις για τις εκλογέςTags: δημοτικές εκλογέςπεριφερειακές εκλογές Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα