Αστυνομία πανεπιστημίων και Ιδιωτικά πανεπιστήμια ζητάει η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ

Το πανεπιστήμιο των «ονείρων» της παρουσίασε σε εισήγησή της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Σε αυτό θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο η πανεπιστημιακή αστυνομία, οι φοιτητές θα μπορούν να εισέρχονται με ταυτότητα, ο συνδικαλισμός θα είναι περιορισμένος και θα ευδοκιμούν οι ιδιωτικές σχολές.

Σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ», ζήτησαν τη δημιουργία ειδικού σώματος φύλαξης για τα πανεπιστήμια, όπως συμβαίνει σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου., ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και να σταματήσουν η ανομία και η ασυδοσία στα

ελληνικά Ανώτατα Ιδρύματα.

Σκοπός του ειδικού σώματος, σύμφωνα με τη ΔΑΠ, θα είναι η πρόληψη παράνομων δραστηριοτήτων και η άμεση επέμβαση για την αποτροπή της βίας, ενώ θα έχει την πλήρη ευθύνη για την ενημέρωση των Αρχών σε περίπτωση μη τήρηση της της νομιμότητας.

Οι νεολαίοι πρότεινα μέσα στα μεγάλα campous να δημιουργηθούν ειδικοί σταθμού φύλαξης, να υπάρχουν μπάρες και τα μέλη των ιδρυμάτων να εφοδιαστούν με ταυτότητες εισόδου. Η ΔΑΠ επανάφερε και την πρόταση για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Tags: ΔΑΠ ΝΔΦΚΔΑΠΠανεπιστημιακή αστυνομία
Keywords
Τυχαία Θέματα