ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Να δοθεί ΤΩΡΑ εκπαιδευτική άδεια στον πολιτικό κρατούμενο Νίκο Ρωμανό!

Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται στην 3η εβδομάδα απεργίας πείνας, με τη ζωή του να διατρέχει άμεσο κίνδυνο.

Ο Νίκος Ρωμανός είναι ο φίλος, που στα χέρια του ξεψύχησε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από τη σφαίρα αστυνομικού στις 6 Δεκεμβρίου του 2008.

Βρίσκεται φυλακισμένος με την κατηγορία συμμετοχής στους

πυρήνες της φωτιάς.

Ο Νίκος Ρωμανός μαζί με άλλα τρία παιδιά, φυλακισμένα στον Αυλώνα, φέτος έδωσαν πανελλήνιες και πέρασαν σε διάφορα ΑΕΙ. Σπουδαία επιτυχία και των παιδιών και των διδασκόντων στο Γυμνάσιο-Λύκειο που λειτουργεί εντός της φυλακής που σε τόσο δυσμενείς συνθήκες τα κατάφεραν.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αναγνωρίζοντας την υπερπροσπάθεια των παιδιών θέλησε να δώσει έπαθλο 500 ευρώ. Στην τελετή για την παράδοση των χρημάτων, παρέστησαν μόνο δύο από τους τέσσερις επιτυχόντες. Ένας είχε μεταχθεί και ένας αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο. Αυτός ο τελευταίος είναι ο Ν. Ρωμανός. Μετά από αυτό, από τα τέσσερα παιδιά που πέρασαν στο Πανεπιστήμιο, μόνο σε δύο δόθηκε η προβλεπόμενη εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσουν τη σχολή τους. Ο ένας από τα παιδιά που δεν πήραν άδεια, είναι «κατά σύμπτωση» αυτός που αρνήθηκε το βραβείο, ο Νίκος Ρωμανός. Προχώρησε σε απεργία πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμά του στην εκπαιδευτική άδεια. Μαζί του στην απεργία πείνας για να του συμπαρασταθεί και ο φίλος του και συγκρατούμενός του, Γιάννης Μιχαηλίδης.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί συντασσόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του Ν. Ρωμανού να σπουδάσει ακόμα και μέσα από τις φυλακές, «με οδόφραγμα το σώμα του, για μια ανάσα ελευθερίας», όπως ο ίδιος λέει. Γιατί προτεραιότητά μας είναι το δικαίωμά του σ’ αυτή την ανάσα ελευθερίας.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος απέναντι στους μαθητές μας και στην εκπαιδευτική μας ιδιότητα, να μην αφήσουμε το Νίκο Ρωμανό μόνο του σε αυτή του τη δίκαιη διεκδίκηση.

Η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη ζωή του.

Ζητάμε να γίνει σεβαστή η επιθυμία των απεργών πείνας και να μην προχωρήσει η υποχρεωτική σίτιση τους, πράξη που συνιστά ιατρικό βασανισμό σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες.
Εκφράζουμε συμπαράσταση, στήριξη και αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας Νίκο Ρωμανό και Γιάννη Μιχαηλίδη και στις οικογένειες τους.

Tags: ΕΛΜΕ ΗρακλείουΝίκος Ρωμανός
Keywords
Τυχαία Θέματα