ΑΡΠΑ και συνεργαζόμενοι Ηλείας: Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Κάνοντας μια αποτίμηση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 19 ης Δεκεμβρίου για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ, χαιρετίζουμε όσους συναδέλφους στήριξαν με την ψήφο τους την Α.Ρ.ΠΑ. Η πρωτιά (σε ισοψηφία με την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) με ποσοστό (28,20 %) και οι δύο έδρες που έδωσε ο κλάδος στην παράταξη μας επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά τον πρωτεύοντα ρόλο που καλείται αυτή να παίξει στη διαμόρφωση ενός ισχυρού, ακηδεμόνευτου και αδιαπραγμάτευτου σωματείου που θα συμβάλει άμεσα στην ανατροπή της πολιτικής

κυβέρνησης, Ε.Ε και ΟΟΣΑ. Από την άλλη απέδειξε ότι ο κλάδος στο νομό μας παραμένει πιστός στις αγωνιστικές ιστορικές παρακαταθήκες του και δεν παρασύρεται από της σειρήνες που προσπαθούν να τον μετατρέψουν σε ένα άβουλο θεατή των δήθεν αναπόφευκτων εκπαιδευτικών εξελίξεων.

Αποτελέσματα εκλογών στην ΕΛΜΕ Ηλείας για το Δ.Σ

2017

2016

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

ψήφοι

ποσοστά

έδρες

ψήφοι

ποσοστά

έδρες

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΉ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (Α.Ρ.ΠΑ)

108

28,20%

2

78

21.67%

2

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΠΑΜΕ)

108

28,20%

2

110

30.56%

2

ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΕΑΚ)

91

23,76%

2

133

36.94%

3

ΔΑΚΕ

76

19,84%

1

39

10.83

0

Λευκά - Άκυρα

14

16

ΕΓΚΥΡΑ

383

360

Σύνολο ψηφισάντων

397

376

Το αποτέλεσμα αυτό επιβεβαίωσε πανηγυρικά τα προηγούμενα συμπεράσματά μας. Έτσι:

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (108 ψήφους, 28,20 % και 2 έδρες) παρουσίασε μία μικρή μείωση των ποσοστών, παρότι οι πολιτικές συγκυρίες δείχνουν να ευνοούν το κομματικό χώρο στον οποία αναφέρονται. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο κόσμος δεν μπορεί να αφεθεί ολοκληρωτικά στα κινήματα που έχουν σχέσης εξάρτησης σε κάποιον πολιτικό κηδεμόνα.Σταθεροποιείται πλέον η πτωτική τάση της Ενιαίας Αγωνιστικής Κίνησης (23,76 % , 91 ψήφους , 2 έδρες) η οποία μετά από πολύ καιρό όχι μόνο χάνει την πρώτη θέση στην επιλογή των συναδέλφων, αλλά χάνει επίσης περίπου και το μισό των, ήδη μειωμένων, περσινών δυνάμεών της. Έχοντας αποχωρήσει από αυτή και οι τελευταίοι αγωνιστές σύντροφοι δεν έχουν πλέον που να καλύψουν την ιδεολογική τους κυβερνητική «γύμνια». Είναι χαρακτηριστικό ότι υιοθετούν τις τακτικές του παλαιού κυβερνητικού συνδικαλισμού, όπως αυτή του να προβάλλουν τους όποιους αγωνιστικούς δισταγμούς των συναδέλφων ως απόδειξη της ανάγκης για κινηματική απραξία. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα πρέσβευε η ιστορία της ΕΑΚ, τότε που η ΕΛΜΕ Ηλείας πρωτοστατούσε πανελλαδικά στην οργάνωση των αγώνων.

Η ΔΑΚΕ (76 ψήφους, 19,84% και 1 έδρα) παρουσίασε σημαντική αύξηση του ποσοστού της και μετά από αρκετό καιρό εξασφάλισε και έδρα στο ΔΣ. Σαφέστατα και η ανοδική της πορεία οφείλεται στην κυβερνητική και συνδικαλιστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όντας πανομοιότυπη με αυτή του παλαιού κυβερνητικού συνδικαλισμού, δίνει την επίφαση δικαίωσης στα μέλη της ΔΑΚΕ. Από την άλλη η προοπτική αυριανής κυβέρνησης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ωθεί το συνδικαλιστικό προσωπικό της ώστε να «ακονίσει» τα μαχαίρια του για πιθανό μέρισμα στο μελλοντικό πελατειακό σκηνικό.Το σημαντικό ποσοστό και η πρωτιά της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης (28,2 %, 108 ψήφους και 2 έδρες) αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την ενδυνάμωση του πρωτοβάθμιου σωματείου, με ακηδεμόνευτο τρόπο και με διάθεση ριζοσπαστικής ρήξης απέναντι στα μέτρα που πάρθηκαν αλλά και σε αυτά που έρχονται. Μετά από την αρχική διαφαινόμενη πολιτική απαισιοδοξία της κοινωνίας απέναντι σε ανατρεπτικές πρακτικές, φαίνεται ότι ένα σημαντικό κομμάτι των συναδέλφων μας υιοθετεί την άποψη «ότι δεν γίνεται αλλιώς· ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ και ΟΟΣΑ».

Βασική μας αρχή είναι ότι δεν αρκούμαστε σε μια συνδικαλιστική δράση που απλά καταγγέλλει γενικά και αόριστα αλλά επιδιώκουμε μια συνδικαλιστική δράση που αντιμετωπίζει δυναμικά, άμεσα και αγωνιστικά την υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικών νομοθετημάτων και προσπαθεί να διαμορφώνει προτάσεις προς όφελος του κλάδου. Παλεύουμε για τα «μικρά» (τοπικά) και για τα «μεγάλα». Σκληραίνουμε τη στάση μας απέναντι στο υπάρχον Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, το οποίο με τη συνεργασία ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ κάνει «πλάτες» στην κυβέρνηση με άνευρες κινηματικές πρωτοβουλίες.

Αντιδρούμε ενάντια σε όλο το αντιλαϊκό μπλοκ που έχει συνασπισθεί για την καρατόμηση του δημόσιου σχολείου από την Ε.Ε, τον ΟΟΣΑ και την κυβέρνηση μέχρι και κάθε διοικητικό παράγοντα που δέχεται να αναλάβει «ελαφρά τη καρδία» το ρόλο του δήμιου της όλης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Είμαστε παρόντες και δεν υποχωρούμε. Αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική δικαίωση.

21-12-2017

ΑΡΠΑ καθηγητών Ηλείαςαποτίμησηεκλογές ΕΛΜΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα