Απολογισμός αιρετού του ΠΥΣΔΕ Σερρών Σάκη Γρίψιου

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΟΥ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΣΕΡΡΩΝ

ΣΑΚΗ ΓΡΙΨΙΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη νέων αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια στις 5 Νοεμβρίου καταθέτουμε τον απολογισμό δράσης μας για το συνδικαλιστικό έτος 2014 σε όλους τους εκπαιδευτικούς και στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Σερρών. Σύμφωνα με τις θέσεις του εκπαιδευτικού μας κινήματος, ο απολογισμός πρέπει να γίνεται από όλους τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου.

Μέσα

σε μια δύσκολη συγκυρία, μολονότι μόλις πέρυσι ανέλαβα, στον απόηχο της διαθεσιμότητας και των εξελίξεων στον κλάδο των εκπαιδευτικών, παλέψαμε, έχοντας ως προτεραιότητα να είμαστε δίπλα σας υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματά σας, λειτουργώντας με τις αρχές της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας, της ισονομίας και της ίσης αντιμετώπισης.

Αναδείξαμε με κάθε δυνατό τρόπο οποιαδήποτε καταπάτηση της νομοθεσίας, μη τήρηση της ισονομίας και μεθοδεύσεις. Η λογική της «συγκυβέρνησης» με τη διοίκηση ήταν πάντα έξω από την αξιακή μας κλίμακα.

Επειδή στο παρελθόν είχαν διαπιστωθεί πολλά λάθη, απαιτήσαμε φέτος την υποχρεωτική αναγραφή των μορίων των συναδέλφων ταυτόχρονα με την ανάρτηση της τοποθέτησής τους. Στο αίτημα αυτό που αποτελεί προτεραιότητά μας θα επιμείνουμε.

Επιλύσαμε στρεβλά φαινόμενα στις συνεδριάσεις των ΠΥΣΔΕ ερχόμενοι σε σύγκρουση με χρονίζουσες καταστάσεις παθογένειας σε σημείο ώστε συχνά να βρεθούμε στο στόχαστρο κατηγοριών εναντίον μας.

Επιτέλους φέτος για πρώτη φορά οι πίνακες πλεονασμάτων-κενών που δόθηκαν, αποτύπωναν την πραγματική εικόνα ώστε να υπάρχει διαφάνεια στην κάλυψη των κενών. Έτσι οι συνάδελφοι είχαν επιπλέον τη δυνατότητα να έχουν ολοκληρωμένη πληροφόρηση και επομένως να επιλέξουν θέσεις ανάλογα με τις πραγματικές τους ανάγκες.

Ευχαριστίες πρέπει να απευθύνουμε σε όλους τους εκπαιδευτικούς που μας συνέδραμαν στις προσπάθειές μας αυτές, κάνοντας οικειοθελείς παραχωρήσεις στα πλαίσια της συναδελφικότητας.

Μετά από συνεργασία με εσάς θέσαμε σαν πρώτη προτεραιότητα την ταχεία τοποθέτηση στις πρώτες προτιμήσεις των συναδέλφων, πράγμα που καταφέραμε.

Όλα τα παραπάνω πετύχαμε με τη βοήθειά σας με σκοπό τη διευκόλυνση των συναδέλφων στο δύσκολο περιβάλλον που καλούμαστε να λειτουργήσουμε.

Με ασφαλές εφαλτήριο την εμπειρία και την επιτυχία στους στόχους που είχα θέσει, δηλώνω και πάλι παρών στις εξελίξεις και υποψήφιος στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2014, με το ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Με συναδελφική εκτίμηση

Σάκης Γρίψιος

Αιρετό τακτικό μέλος ΠΥΣΔΕ

Τηλ. Επικοινωνίας: 6932399778

https://gripsios.wordpress.com

Tags: ΠΥΣΔΕ ΣερρώνΣάκης Γρίψιοςαιρετός Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα