Απόφαση Γενικής Συνέλευσης κατάληψης ΕΜΠ

Tweet

Απόφαση ΓΣ 24/6/2014

Οι εργαζόμενοι-διαθέσιμοι του ΕΜΠ, στη ΓΣ που πραγματοποιήθηκε σήμερα, μια ημέρα μετά την συνάντηση των εκπροσώπων μας με τον υπουργό Παιδείας, κρίναμε ότι κανενός είδους διασφάλιση δεν υπάρχει από μεριά της κυβέρνησης στο δίκαιο αίτημά μας: ΚΑΝΕΝΑΣ συνάδελφος δε θα απολυθεί - ΟΛΟΙ θα επιστρέψουν στις θέσεις τους μέσω της ενδο-ιδρυματικής κινητικότητας.

Αποφασίζουμε τη συνέχιση της κινητοποίησης μας που έχει ξεκινήσει από τις 13/6,

με ολικό κλείσιμο του ΕΜΠ. Στις συντονισμένες πιέσεις που δεχτήκαμε και δεχόμαστε καθημερινά, τόσο από μέσα όσο και απ' έξω από το ίδρυμα, ώστε να σταματήσουμε την κινητοποίηση μας, εμείς αντιτάσσουμε την δύναμη που προκύπτει από την πεποίθηση μας ότι το δικαίωμα στην δουλειά του ΚΑΘΕ συναδέλφου είναι αδιαπραγμάτευτο.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι δε θα αφήσουμε κανένα συνάδελφό μας μόνο του αντιμέτωπο με το φάσμα της απόλυσης. Ούτε θα επιτρέψουμε να διαλυθεί το Δημόσιο Πανεπιστήμιο ώστε να παραδοθεί εύκολα και οριστικά στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου. ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ από την απόφαση που έχουμε πάρει έως ότου η κυβέρνηση διασφαλίσει ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία απόλυση συναδέλφου και καμία διαγραφή φοιτητή.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα άλλα Πανεπιστήμια να προχωρήσουν στη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων, ώστε στο αμέσως επόμενο διάστημα να πραγματοποιήσουμε έναν ενιαίο συντονισμένο αγώνα.

Όλοι μαζί μέχρι την τελική νίκη.

Ανοιχτή Συνέλευση Διαθεσίμων – Εργαζομένων ΕΜΠ

Tags: ΕΜΠ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα