Πράσινο φως για τις μεταγραφές

Αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων για μετεγγραφές μεταξύ πανεπιστημίων και ΤΕΙ που έχουν παιδιά τα οποία σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις. Δεν έχει ληφθεί, ωστόσο, καμία συγκεκριμένη απόφαση ακόμη, αλλά θα αναζητηθούν «στοιχεία και αριθμοί» και το ζήτημα θα τεθεί αύριο, Πέμπτη, στη Σύνοδο Πρυτάνεων στη Ρόδο, καθώς, όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, ο νόμος ορίζει ότι η τελική απόφαση ανήκει στα τμήματα των ΑΕΙ

της χώρας.

Σε αυτό το θέμα, ωστόσο, οι ηγεσίες των πανεπιστημίων της χώρας έχουν ήδη εκφράσει αντιρρήσεις, καθώς τα κεντρικά πανεπιστήμια δέχονται κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό μετεγγραφέντων που ανεβάζουν κατά πολύ τον αριθμό των πρωτοετών φοιτητών του. Οι τελικές αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. “Τα πανεπιστήμια μόνο στον πόλεμο και στις αργίες κλείνουν” υπογράμμισε ο υπουργός παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σχολιάζοντας την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Μετσόβιου Πολυτεχνείου για συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποίησεων που θέτει σε κίνδυνο την εξεταστική περίοδο.

Ο κ. Λοβέρδος έθεσε επίσης ως άμεση προτεραιότητα του τη διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων φοιτητών για μετεγγραφή , δεν αναφέρθηκε ωστόσο κατά πόσο θα ανέβει το οικονομικό κρίτηριο για το οικογενειακό εισόδημα. Ο υπουργός ξεκαθάρισε επίσης οτι τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων θα ανακοινωθούν το αργότερο εως τις 3 Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα