Αποφάσεις του ΔΣ του Συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου

Ψήφισμα συμπαράστασης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου εκφράζει την αλληλεγγύη του στη συνάδελφο, καθηγήτρια μουσικής, αναπληρώτρια στην Ξάνθη, που βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της απείθειας και της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος αστυνομικού. Η περιπέτειά της άρχισε όταν θέλησε να χρησιμοποιήσει για τη μετακίνησή της λεωφορείο που εκτελούσε σχολικό δρομολόγιο, το οποίο και μεταφέρει δωρεάν μαθητές από και προς τα σχολεία,

έχοντας πληροφορηθεί από υπάλληλο του ΚΤΕΛ ότι ως εκπαιδευτικός δικαιούται δωρεάν μετακίνηση με τα σχολικά δρομολόγια. Στη συνέχεια κλήθηκαν οι αστυνομικοί και όταν διαμαρτυρήθηκε, την συνέλαβαν και της απαγγέλθηκε η κατηγορία της απείθειας και της συκοφαντικής δυσφήμισης, ενώ και το ΚΤΕΛ απειλεί να καταθέσει μήνυση σε βάρος της.

Η συνάδελφος ως αναπληρώτρια αναγκάζεται να υπηρετεί σε τέσσερα σχολεία, σε τρία διαφορετικά χωριά, τριών διαφορετικών Δήμων του νομού, μακριά από τον τόπο καταγωγής της και επομένως νοικιάζει σπίτι και αμείβεται με εξευτελιστικό μισθό, όπως η πλειοψηφία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στο ίδιο κλίμα του χτυπήματος των εργασιακών δικαιωμάτων μας εντάσσεται και η καταστολή κάθε διαμαρτυρίας και κάθε διεκδίκησης, ενώ απειλείται το εργασιακό της μέλλον. Γι’ αυτό στηρίζουμε την εκπαιδευτικό που διώκεται άδικα, στεκόμαστε στο πλευρό της, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και ζητάμε:

Να μην ασκηθεί δίωξη και να απαλλαγεί από κάθε κατηγορία η συνάδελφος που διώκεται άδικα.

Να μην ασκηθεί καμία πειθαρχική δίωξη σε βάρος της.

Στηρίζουμε τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για τη δημιουργία του δικού του ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους. Καταγγέλλουμε την απόφαση των ΗΠΑ να ανακηρύξουν την Ιερουσαλήμ σε «πρωτεύουσα του Ισραήλ»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει την απόφαση των ΗΠΑ να ανακηρύξουν την Ιερουσαλήμ σε «πρωτεύουσα του Ισραήλ» και να μεταφέρουν εκεί την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ. Με την μονομερή κι έξω από κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ, προετοιμάζεται το έδαφος για νέα δεινά για όλους τους λαούς της περιοχής.

Στην προσπάθειά τους οι ΗΠΑ να αποφύγουν ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και στοχεύοντας πάντα στον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς των εμπορευμάτων, εγκληματούν - μαζί με το Ισραήλ - για μια ακόμη φορά σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Ο βασανισμός ενός ολόκληρου λαού, η βία που ασκεί το κράτος του Ισραήλ με τους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους, η ανέγερση του τείχους του αίσχους, με τους εποικισμούς και τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά από κανέναν.

Μεγάλες και διαχρονικές είναι οι ευθύνες για το έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς κι όλων των ελληνικών κυβερνήσεων. Η αναβάθμιση των σχέσεων με το Ισραήλ, η εμπλοκή της χώρας στους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς της αμερικάνικης κυβέρνησης, και ο συστηματικός εξωραϊσμός του αμερικάνικου παράγοντα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εμπλέκουν τη χώρα μας στα επικίνδυνα σχέδια για την περιοχή.

Στηρίζουμε τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για τη δημιουργία του δικού του ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Να σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση να εμπλέκει τη χώρας μας στα επικίνδυνα
σχέδια των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και τα δίκαια αιτήματά του.

ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει τη φασιστική επίθεση της χρυσαυγίτικης συμμορίας σε αντιφασιστική εκδήλωση, στις 11 – 12 – 2017, στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας.

Περίπου στο τέλος της εκδήλωσης οργανωμένη ομάδα 14 ατόμων που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού, φορώντας κράνη, με ρόπαλα, μπουκάλια και πέτρες οργάνωσαν επιχείρηση εναντίον των συγκεντρωμένων της εκδήλωσης με σκοπό να σπείρουν τον φόβο και να εμποδίσουν την διεξαγωγή της αντιφασιστικής εκδήλωσης. Η επίθεση έγινε παρουσία αστυνομικών οργάνων που για άλλη μια φορά έδειξαν αδικαιολόγητη αδράνεια κι ολιγωρία .

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί συνέχεια πολλών ακόμη φασιστικών επιθέσεων που οργανώνονται από την νεοναζιστική οργάνωση σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής. Τα παραπάνω γεγονότα δείχνουν ότι τα γραφεία της Χ.Α., όπου ακόμη υπάρχουν, αποτελούν το ορμητήριο για την οργάνωση, τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση των επιθέσεων. Η κυβέρνηση, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και οι αστυνομικές αρχές φέρουν τεράστια ευθύνη για την ιδιότυπη προστασία και την προκλητική ανοχή που έχουν εξασφαλίσει στο νεοναζιστικό μόρφωμα.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς (μέλη του συλλόγου μας και μη) να μην πάψουν ποτέ να αγωνίζονται για την κοινωνική και πολιτική απομόνωση της νεοναζιστικής οργάνωσης, το κλείσιμο των γραφείων της, την ολοκλήρωση της δίκης και την καταδίκη της για την εγκληματική της δράση.

Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου
Keywords
Τυχαία Θέματα