ΔΑΚΕ ΔΕ Λάρισας: Εκλογές στις 19/12- Εκλογική διακήρυξη και ψηφοδέλτιο

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται μία ακόμη συνδικαλιστική χρονιά. Την Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 καλούμαστε όλοι να συμμετάσχουμε στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του κλάδου, καθώς και να εκλέξουμε το νέο Δ.Σ. και την Ε.Ε. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας .

Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για μία ακόμη χρονιά φρόντισε να διατηρήσει το κλίμα ανασφάλειας, απόγνωσης και απογοήτευσης στο μάχιμο καθηγητή και την οικογένειά του. Οι κυβερνώντες, που θα έσκιζαν τα μνημόνια, συνεχίζουν να υπηρετούν με συνέπεια τις επιταγές των δανειστών, φορτώνοντας στις πλάτες

του ελληνικού λαού ένα νέο κι επαχθές μνημόνιο. Ο Έλληνας πολίτης βιώνει τον Γολγοθά της «πρώτης φορά αριστερά» με δυσβάστακτους άμεσους και έμμεσους φόρους, μειώσεις συντάξεων, αύξηση εισφορών, περικοπές επιδομάτων, μείωση του αφορολογήτου. Η κυβέρνηση της διαπλοκής ξεπουλά την Εθνική περιουσία ( ΔΕΗ, ΟΣΕ, λιμάνια, αεροδρόμια) και χαρίζει στις τράπεζες την πρώτη κατοικία.

Η πλέον επικίνδυνη κυβέρνηση που πέρασε από την Πατρίδα μας, κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να καταστήσει το δημόσιο σχολείο, σχολείο της ήσσονος προσπάθειας και της μετριότητας. Ξεκίνησε με τις αλλαγές στο Γυμνάσιο (κατάργηση-μείωση ωρών μαθημάτων, διαχωρισμός σε πρωτεύοντα και δευτερεύοντα με την καθιέρωση τεσσάρων εξεταζομένων μαθημάτων). Προχώρησε σε μνημονιακές «ρυθμίσεις» στην Επαγγελματική Εκπαίδευση (κατάργηση ειδικοτήτων στη Β΄ τάξη, αλαλούμ με τις ηλεκτρονικές εγγραφές, κατάργηση για πρώτη φορά δεκάδων ολιγομελών τμημάτων). Δυστυχώς, όμως, οι ατυχείς εμπνεύσεις του Πανεπιστημιακού Υπουργού Παιδείας δεν έχουν τελειωμό. Αυτοσχεδιάζει (αλήθεια, με ποιό σύστημα εξέτασης τελικά θα εισαχθούν οι φετινοί μαθητές της Α΄ Λυκείου στα ΑΕΙ-ΤΕΙ;) ένα Γενικό Λύκειο με μικρό κορμό μαθημάτων και πολλών επιλεγομένων (και εδώ πρωτεύοντα-δευτερεύοντα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις οργανικές θέσεις των συναδέλφων), με ταυτόχρονη μείωση των συνολικών ωρών διδασκαλίας. Καταργείται η έννοια της Γενικής Παιδείας, δημιουργείται ένα φροντιστηριακό Λύκειο με διπλές εξετάσεις, αυξάνεται η βαθμοθηρία και κατ΄ επέκταση ενισχύεται η παραπαιδεία. Και όλα αυτά στο πλαίσιο της εξοικονόμησης προσωπικού(κατάργηση των ωρών των υπεύθυνων εργαστηρίων, της εποπτείας ερευνητικών εργασιών κ.α.) Ο ορισμός της ανευθυνότητας της αριστεράς.

Κενό γράμμα για μία ακόμη χρονιά οι χιλιάδες(!) διορισμοί στην Εκπαίδευση (αντί αυτών εκατοντάδες στην κρατική ΕΡΤ!) καθώς και οι αποσπάσεις συναδέλφων με προβλήματα. Το ανάλγητο Υπουργείο προτίμησε, αντί να ικανοποιήσει τις αιτήσεις απόσπασης μονίμων εκπαιδευτικών στον τόπο συμφερόντων τους, να προσλάβει αναπληρωτές. Η Δ.Α.Κ.Ε. έχει ήδη ενημερώσει τους συναδέλφους για την επιλεκτική και κατά προτεραιότητα απόσπαση των δύο συναδέλφων-μελών αριστερών παρατάξεων (ΣΥΝΕΚ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. μας, σε αντίθεση με τα δύο στελέχη της Δ.Α.Κ.Ε., επίσης μελών του Δ.Σ., των οποίων η αίτηση απορρίφθηκε(!!!), παρεμποδίζοντας έτσι, την άσκηση των καθηκόντων τους. Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την κυβέρνηση του ηθικού (!) πλεονεκτήματος.

Ο πίνακας των αναπληρωτών καταστρατηγήθηκε, συνάδελφοί μας αναπληρωτές κοιμούνται σε παγκάκια, σκηνές και τροχόσπιτα, ενώ, λόγω της υπηρεσιακής ανασφάλειας, αρκετοί παραιτούνται. Ο σχολικός αθλητισμός παραπέμπεται στις καλένδες και ο προγραμματισμός αγώνων είναι ανύπαρκτος. Τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού βιώνουν συνθήκες εγκατάλειψης. Για πρώτη φορά ουδείς ασχολείται με τις καταστροφές και τις διαρρήξεις σχολείων. Το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου οδηγεί σε εξαθλίωση τον απόμαχο εκπαιδευτικό. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, η κύρια σύνταξή του θα αγγίξει μετά βίας τα 800 ευρώ με σαράντα (40) χρόνια υπηρεσίας, ενώ οι αριστερές μνημονιακές δεσμεύσεις για νέες περικοπές(!!!) ξεκίνησαν ήδη από τους μισθούς μας.

Η σφαγή των μη αρεστών έγινε πράξη κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών κρίσεων των υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων με την τοποθέτηση-διορισμό κομματικών στελεχών στα Συμβούλια Επιλογής. Καταξιωμένοι Διευθυντές στο νομό Λάρισας βαθμολογήθηκαν από 3.8 έως 5.5, ενώ είχαν την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας του Συλλόγου Διδασκόντων (80% έως 98%). Αντίθετα, υποψήφιοι με 60% αρνητικές γνώμες του Συλλόγου Διδασκόντων βαθμολογήθηκαν από 6.5 έως 8(!!!). Σε αυτή τη διαδικασία-ντροπή για τον κλάδο, απών, παρά την φυσική παρουσία του, ήταν ο αιρετός των Παρεμβάσεων, ο οποίος προτίμησε να απέχει από τη διαδικασία, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τη διαπόμπευση συναδέλφων-υποψήφιων Διευθυντών. Η αξιολόγηση της παύλας (-)…

Τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε. στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. σε όλη την διάρκεια της θητείας τους ήταν εγγύηση για δίκαιη, ισότιμη και δυναμική αντιμετώπιση των προβλημάτων. Αποτέλεσαν τη βάση λειτουργίας της Ε.Λ.Μ.Ε. με ρεαλιστικές προτάσεις και υλοποίηση συνεχών αγωνιστικών δράσεων (έκτακτες Γ.Σ., παραστάσεις διαμαρτυρίας , πρόταση για αναμοριοδότηση των σχολείων ζητώντας την άποψη των συναδέλφων, πραγματική στήριξη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ε.Λ.Μ.Ε., καλέσματα αλληλεγγύης, παρεμβάσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε.), χωρίς θεατρινίστικους ακτιβισμούς. Δεν ήμασταν ούτε σαλταδόροι, ούτε ντελάληδες διαμαρτυρίας, ούτε κόλακες. Προτείναμε επανειλημμένως και για μία ακόμη χρονιά την σύγκληση Καταστατικής Συνέλευσης, ώστε να πραγματοποιούνται οι εκλογές για ανάδειξη Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. κάθε δύο χρόνια. Γιατί άραγε οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης το αποφεύγουν;

Η Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. ν. Λάρισας, με συνέπεια λόγων και έργων, προσπαθεί να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τον πολύπαθο μάχιμο καθηγητή. Δηλώνουμε πάντα «παρόντες» στους αγώνες για τα συμφέροντα του καθηγητή και ΜΟΝΟ. Είμαστε διαχρονικά η παράταξη του διαλόγου, της σύνθεσης και της συμμετοχής και όχι της αμφισβήτησης των πάντων.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΑΙΤΗΜΑΤΑ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

Κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικώνΕπαναφορά του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου στην προτεραία κατάσταση Διαμόρφωση σύγχρονων αναλυτικών προγραμμάτωνΜείωση μαθητών ανά τμήμα Έμπρακτη αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Στήριξη των Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. και της Ειδικής ΑγωγήςΔιασφάλιση των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτωνΠλήρη Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη Θεσμοθέτηση επιμόρφωσης με ταυτόχρονη απαλλαγή από τα διδακτικά μας καθήκοντα Αξιολόγηση, η οποία θα βελτιώνει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Διαχρονικά είμαστε ενάντια σε φαινόμενα εκφοβισμού, αυταρχισμού και αυθαιρεσίας στο όνομα της αξιολόγησηςΘεσμοθέτηση Εθνικής Σχολής Στελεχών ΕκπαίδευσηςΕπαναφορά των τεσσάρων περιοχών μετάθεσης στο ν. Λάρισας & νέα ομαδοποίηση των σχολείωνΠρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα Λύκεια και έγκαιρη έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας Στήριξη του Σχολικού Αθλητισμού με επαναλειτουργία και αναβάθμιση των Τ.Α.Δ. Καταστατική Συνέλευση (αλλαγή άρθρων του καταστατικού της Ε.Λ.Μ.Ε., 2ετή θητεία του Δ.Σ., συγκρότηση αντιπροσωπευτικού-αναλογικού προεδρείου κ.α.)

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Και στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας :

Θα εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό του κάθε συναδέλφου για τα συμφέροντά του και μόνο, χωρίς κομματικές παρωπίδες.Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μια Παιδεία με Αρχές, Αξίες και Ιδανικά. Μια Δημόσια Παιδεία με ανθρώπινο πρόσωπο.

Η αποχή δεν είναι λύση

Εμείς και μετά τις εκλογές θα είμαστε μαζί σου

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ Δ.Α.Κ.Ε.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Γιακοβής Δημήτριος ΠΕ19 ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Γεωργιτζίκη Γεωργία ΠΕ18 7Ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Γκαδρής Αθανάσιος ΠΕ09 ΓΕΛ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Γλιούμπα Ελένη ΠΕ03 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Γραββάνης Στέφανος ΠΕ19 9Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δουκάκης Αντώνης ΠΕ06 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

Ζέρβας Νικόλαος ΠΕ03 6Ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κατσιαβριάς Πέτρος ΠΕ04 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Κουλουράς Γεώργιος ΠΕ02 8Ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κωστόπουλος Κωνσταντίνος ΠΕ11 ΔΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ*

Μακρυγιάννης Παντελής ΠΕ02 5Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μαλάκος Σταμάτης ΠΕ04 ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μότσιος Θεόδωρος ΠΕ19 ΓΕΛ ΦΑΛΑΝΗΣ

Μίζιος Αθανάσιος ΠΕ11 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Μπασαγιάννης Χρήστος ΠΕ17 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Μπατσίλα Δάφνη ΠΕ11 ΔΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ*

Μπούτος Νικόλαος ΠΕ04 ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νάνης Δημήτριος ΠΕ19 7Ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νταφούλης Γεώργιος ΠΕ04 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Παναγιώτου Νικόλαος ΠΕ19 ΓΥΜΝΑΣΙΟ – Λ.Τ. ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΑΣ

Παπαϊωάννου Δημήτριος ΠΕ03 ΓΥΜΝΑΣΙΟ – Λ.Τ. ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΑΣ

Τζέκας Θωμάς ΠΕ03 ΓΕΛ ΓΟΝΝΩΝ

Τζικούλης Δημήτριος ΤΕ01 ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Φούντας Αθανάσιος ΠΕ11 7Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Βαρσαμής Γεώργιος ΠΕ01 ΓΕΛ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Γκαραγκούνη Αργυρώ ΠΕ02 4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Καρκαλής Νικόλαος ΠΕ17 ΕΠΑΛ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Κασσίδα Ασπασία ΠΕ05 14Ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κοντσιώτης Κων/νος ΠΕ04 ΓΕΛ ΦΑΛΑΝΗΣ

Κουκούλης Γεώργιος ΠΕ11 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ

Πατσή Κωνσταντινιά ΠΕ02 ΓΕΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σταθάκη Φωτεινή ΠΕ18 ΕΠΑΛ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Τζιατζιάς Μιχαήλ ΠΕ11 6Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΑΚΕ ΔΕ ΛάρισαςΕκλογική Διακήρυξηεκλογές ΕΛΜΕψηφοδέλτιο
Keywords
δακε, εκλογες, εκλογες 2012, δακε, μνημονιο, επιδοματα, δεη, ΟΣΕ, τραπεζες, ΕΡΤ, σχολεια, νέα, επαλ, δδε, σχολειο, τεε, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, επιλεκτικη χρεοκοπια, εισφορα αλληλεγγυης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, μνημονιο 2, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, αξιολογηση, ελενη, αποσπασεις, αναπληρωτες, δδε, αιτηση, αργυρω, δαφνη, εθνικη, επαλ, θητεια, πλαισιο, τεε, φυσικη, αγωνες, αει, αθλητισμος, αυξηση, αιτησεις, ασφαλιστικο, γεωργια, γραμμα, δημοσιο, δυστυχως, εγινε, εγγραφες, εγγυηση, ευρω, εκπαιδευση, εννοια, εξετασεις, θωμας, κυβερνηση, κυρια, κλιμα, λυκειο, μειωση, μικρο, ντροπη, παντα, οικογενεια, ονομα, ποιοτητα, προβληματα, προσληψεις, συνταξη, σκηνες, σχολειο, τμημα, τροχοσπιτα, τριτη, υλοποιηση, φορα, χρηστος, κωνσταντινος, απων, ελληνικα, υπουργειο, θεσεις, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα