Αποφάσεις της ΕΛΜΕ Πειραιά

Tweet

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ Πειραιάς, 17/12/2013

Προς: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πρωτ: 1
Κολοκοτρώνη 6, Πειραιάς

Τηλ.: 2104124810

Φαξ: 2118007271

e-mail : [email protected]

www.elmepeiraia.gr

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Σχετικά με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας της 10/12/2013 “Εφαρμογή του θεσμού της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου

της σχολικής μονάδας κατά το σχολικό έτος 2013-2014-Διαδικασίες”.

Σύμφωνα με την παραπάνω εγκύκλιο προχωράει η εφαρμογή της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου με τη μορφή της Αυτοαξιολόγησης, αφού προηγουμένως «οι Σχολικοί σύμβουλοι Παιδαγωγικής ευθύνης ενημερώσουν/επιμορφώσουν τους Διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων σχετικά με την εφαρμογή του θεσμού της Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου (ΑΕΕ)”.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά ενημερώνει τους συναδέλφους:

α) Σύμφωνα με τις συλλογικές αποφάσεις –αποφάσεις του Δ.Σ. και της Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.) της ΕΛΜΕ– απορρίπτουμε την αυτοαξιολόγηση, γιατί είναι ο προπομπός της περιβόητης αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και των σχολικών μονάδων.

β) Κανένας εκπαιδευτικός δεν είναι υποχρεωμένος να θέσει υποψηφιότητα στο σύλλογο για συμμετοχή στις ομάδες εργασίας.

Το Δ.Σ. αποφάσισε τα εξής:

1. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στις σχετικές ομάδες εργασίας και τους συλλόγους καθηγητών, απορρίπτοντας την αξιολόγηση, να μη συγκροτήσουν καμία ομάδα εργασίας και να μην προχωρήσουν σε υποχρεωτική ανάθεση σε κανέναν εκπαιδευτικό, γιατί αυτό θα σημάνει την έναρξη της διαδικασίας της αξιολόγησης.

Οι Διευθυντές να μην στηρίξουν και να μη συμμετάσχουν την όλη διαδικασία.Σε περίπτωση όμως που συγκληθεί σύλλογος για την εφαρμογή της παραπάνω εγκυκλίου, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ προτείνει στο σύλλογο να καταγράψει, ως απόφαση, στο πρακτικό:

«Ο σύλλογος καθηγητών του …σχολείου συντάσσεται και στηρίζει τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στην Αξιολόγηση και γι’ αυτό δεν μπορεί να συγκροτήσει τις σχετικές ομάδες εργασίας, που αφορούν τη διαδικασία της ΑΕΕ-αυτοαξιολόγησης».

Επισυνάπτουμε και τη σχετική απόφαση της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ Πειραιάς, 8/1/2014

Προς: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πρωτ: 2

Κολοκοτρώνη 6, Πειραιάς

Τηλ.: 2104124810

Φαξ: 2118007271

e-mail : [email protected]

www.elmepeiraia.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΛΜΕ της 8ης Γενάρη 2014 πραγματοποιήθηκε η συγκρότηση του προεδρείου του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Η σύνθεση έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σάββα Σάββας

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καββαδίας Γιώργος

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Σκλαβενίτης Στάθης

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Χουντής Παναγιώτης

ΤΑΜΙΑΣ: Άννινος Κώστας

ΜΕΛΗ : Μαραγκόζογλου Θρασύβουλος

Νικολαΐδου Ρίτα

Χαρακλιάς Κώστας

Χοτζόγλου Χρύσα

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΑΘΗΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ Πειραιάς, 08/1/2014

Προς: - ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Δ.Δ.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

- ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

- ΜΈΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Πρωτ: 3
Κολοκοτρώνη 6, Πειραιάς

Τηλ.: 2104124810

Φαξ: 2118007271

e-mail : [email protected]

www.elmepeiraia.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - KΑΛΕΣΜΑ

Θέμα: Συμπαράσταση στους καθαριστές των σχολείων του Περάματος

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα του Σωματείου Καθαριστών Σχολείων Ν. Πειραιά και Νήσων, που από τις 6 Γενάρη προχώρησε σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των καθαριστών/στριών των σχολείων στο Δήμο Περάματος. Οι καθαριστές των σχολείων του Δήμου Περάματος παραμένουν απλήρωτοι, παρά την τελευταία υπόσχεση που είχε δώσει ο Δήμαρχος κ.Ζουμπούλης στις 18 Δεκέμβρη του 2013.

Πέρα από την αλληλεγγύη μας σε εργαζόμενους που δουλεύουν με μισθούς πείνας (200-300 ευρώ) και παραμένουν συμβασιούχοι εδώ και 6, 7 και 9 χρόνια, σημειώνουμε ότι η καθαριότητα των σχολείων αποτελεί κοινωνικό πρόβλημα κι ότι είναι προς το κοινό συμφέρον μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών κι όλων των εργαζόμενων η εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων:

- Να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα των καθαριστών σχολείων Περάματος

- Καμιά απόλυση συμβασιούχου στην καθαριότητα των σχολείων

- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις και με μισθούς αντίστοιχους των σύγχρονων αναγκών των εργαζόμενων.

Για το σκοπό αυτό η ΕΛΜΕ Πειραιά συμμετέχει και καλεί όλους τους φορείς της περιοχής σε κοινή παράσταση με το σωματείο των καθαριστών/στριών την Παρασκευή 10 Γενάρη στις 10.00 π.μ. στο δημαρχείο Περάματος.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑ ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΑΘΗΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ Πειραιάς, 10/12/2013, Αρ.Πρωτ: 191
Κολοκοτρώνη 6, Πειραιάς

Προς τους εκπαιδευτικούς της ΔΔΕ Πειραιά
Προς τα Μ.Μ.Ε.

Τηλ.: 2104124810

Φαξ: 2118007271

e-mail : [email protected]

1. Ψήφισμα της Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά

Η προσπάθεια του Υπουργείου να εφαρμόσει την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση δεν θα περάσει

Η ΕΛΜΕ Πειραιά έχει ήδη τοποθετηθεί για την επιχειρούμενη αξιολόγηση ως εξής:

«Με την αξιολόγηση (Π.Δ., Αρχή Αξιολόγησης Α΄Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, Αυτοαξιολόγηση) επιδιώκουν να καταστήσουν τον εκπαιδευτικό συνένοχο και συμμέτοχο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και να επιβάλουν στην εκπαίδευση την αρχή της ανταγωνιστικότητας ανάμεσα στις σχολικές μονάδες, κατηγοριοποιώντας έτσι τα σχολεία, με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους, σε σχολεία της πλέμπας- των πολλών, και της ελίτ-αριστοκρατίας....

Η επικείμενη υλοποίηση της αξιολόγησης στο Δημόσιο αποτελεί βασικό μοχλό για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και θα χρησιμοποιηθεί για την απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων.

Η πολιτική που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα είναι η ίδια που προσαρμόζει τον δημόσιο τομέα πιο αποτελεσματικά στις σημερινές ανάγκες του κεφαλαίου.

Με βάση τα παραπάνω:

Μπλοκάρουμε με όρους συλλογικών αποφάσεων και όρους κινήματος την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης και την ακυρώνουμε στην πράξη με αποφάσεις Δ.Σ., Γενικών Συνελεύσεων και Επιτροπών Αγώνα.

Δε συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της αξιολόγησης (π.χ. ερωτηματολόγια, επιμορφώσεις κ.α.)

Κανένα στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης που αναλαμβάνει οποιονδήποτε ρόλο στην εφαρμογή της αξιολόγησης δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έξω οι αξιολογητές από τα συνδικάτα και τα σωματεία.».

Το Υπουργείο Παιδείας προσπάθησε την Άνοιξη του ’13 να γενικεύσει την “Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας – Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης” (εγκύκλιος 30973/Γ1–5/3/2013) διοργανώνοντας (Μάρτη- Ιούνη 2013) επιμορφωτικά σεμινάρια για τους Διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων της γενικής εκπαίδευσης. Η συλλογική αποφασιστική αντίδραση του κλάδου ματαίωσε τα σεμινάρια.

Το Υπουργείο Παιδείας από τον Οκτώβρη προσπαθεί να προωθήσει τις “Διαδικασίες γενίκευσης του θεσμού της Αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας” (εγκύκλιος 157723/Γ1/23.10.2013) με τη διοργάνωση σε περιφερειακό επίπεδο επιμορφωτικών συναντήσεων των διευθυντών εκπαίδευσης και των σχολικών συμβούλων. Η οργανωμένη αγωνιστική παρέμβαση των καθηγητών ματαίωσε τις περισσότερες συναντήσεις και δίνει αποφασιστικά τη μάχη να μην εφαρμοστεί η αξιολόγηση.

Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά στο πλαίσιο των αποφάσεων του κλάδου ενάντια στην αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση καλεί:

τους Σχολικούς Συμβούλους και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να μη συμμετάσχουν στις επιμορφωτικές συναντήσεις και να μην προχωρήσουν στην οργάνωση “επιμορφωτικών σεμιναρίων” ή επισκέψεων στα σχολεία για την προώθηση της αξιολόγησης και της αυτοαξιολόγησης.

τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να μη συμμετέχουν σε “επιμορφωτικά” σεμινάρια.

τους συλλόγους διδασκόντων να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στην εν λόγω διαδικασία.

τους συναδέλφους να μην επιτρέψουν τις “φιλικές” επισκέψεις των σχολικών συμβούλων στην τάξη

τους συναδέλφους να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις που θα έχουν στόχο να παρεμποδίσουν την πραγματοποίηση των σεμιναρίων με μαζική και συλλογική δράση και ν’ αρνούνται τη συμμετοχή σε “επιμορφωτικές” συναντήσεις για τη μεγέθυνση των υπηρεσιακών φακέλων.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ να πάρει κάθε μέτρο, για να μην υλοποιηθεί κανένα μέτρο εφαρμογής αξιολόγησης και καμία διαδικασία επιμόρφωσης-συμμόρφωσης που θα έχει στόχο την προώθηση της αξιολόγησης στο σύνολό της (Π.Δ. αξιολόγησης του εκπαιδευτικού, αυτοαξιολόγηση - αξιολόγηση σχολικής μονάδας).

Συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για τη συνολική ανατροπή του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου αξιολόγησης, αυτοαξιολόγησης, πειθαρχικών κλπ..

Το προεδρείο της Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά

Tags: ΕΛΜΕ Πειραιάαυτοαξιολόγησησυγκρότηση ΔΣ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα