ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: Συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων ενάντια στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας

Tweet

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
e-mail: [email protected]
http://elme-rethymno.blogspot.com
Ρέθυμνο, 13/1/2014 Θέμα: Συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων ενάντια στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Σας κοινοποιούμε την απόφαση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ σχετικά με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Σύμφωνα με την απόφαση καλούνται οι σύλλογοι

διδασκόντων «να πραγματοποιήσουν συνεδρίαση σχετικά με την αξιολόγηση την ίδια περίοδο, ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα, την Τετάρτη 15-01-2013 μέχρι Παρασκευή 17-1-14, προκειμένου όλα τα σχολεία μαζί, χιλιάδες εκπαιδευτικοί σαν μια γροθιά, να απορρίψουμε την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών». Στο τέλος της απόφασης υπάρχει το σχετικό πρακτικό που προτείνεται από το Δ.Σ της ΟΛΜΕ προς τους συλλόγους διδασκόντων.

Σαν Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου κρίνουμε ότι η διαδικασία της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας που είναι σε εξέλιξη αυτό το διάστημα, ανοίγει την κερκόπορτα για την κατηγοριοποίηση των σχολείων και είναι αναπόσπαστα δεμένη με την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού, που οδηγεί στην ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων αλλά και επιπλέον διαθεσιμότητες-απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, που μεθοδεύονται από την κυβέρνηση

Καλούμε τους συλλόγους των εκπαιδευτικών να αποφασίσουν συλλογικά να μην συμμετάσχουν στη διαδικασία της «αυτοαξιολόγησης» και να μη συγκροτήσουν ομάδες εργασίας. Επισημαίνουμε πως κανένας εκπαιδευτικός δεν είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει στις ομάδες εργασίας.

Χρειάζεται πλειοψηφικά να οργανώσουμε την ακύρωση της αξιολόγησης του Υπουργείου στην πράξη, να μπλοκάρουμε με συλλογικές αποφάσεις και όρους κινήματος την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της. Η απόκρουση της αξιολόγησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υπεράσπιση του Δημόσιου σχολείου.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Νίκος Αδράμης

Ο Γραμματέας
Πέτρος Παπαδάκης

Tags: ΕΛΜΕ Ρεθύμνουσυνεδριάσειςαξιολόγησηαυτοαξιολόγησησχολική μονάδα Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα