Απαγορεύει το συνδικαλισμό ο δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος

Την προκλητική επίθεση βάρος της συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ Εύης Καρυδάκης, καταγγέλλει ο Ριζοσπάστης, από τον δήμαρχο του Βόλου Αχ. Μπέου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δήμαρχος με προκλητική φρασεολογία επιτέθηκε στην συνδικαλίστρια λέγοντάς της χαρακτηρίστηκα ότι «απαγορεύεται ο συνδικαλισμός στο χώρο δουλειάς». Η Εύη Καρυδάκη, που είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας

και στέλεχος του ΚΚΕ είχε κληθεί σε απολογία από τη δημοτική αρχή με την «κατηγορία» της «άρνησης υπηρεσίας», επειδή ζήτησε και πήρε ολιγόωρη άδεια για να καλέσει τους συναδέλφους της στη Γενική Συνέλευση του κλαδικού σωματείου.

Ο Δήμαρχος μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ανάμεσα στα άλλα είπε: «Κάποιοι έχουν ξεφτιλίσει τον συνδικαλισμό, αλλά οι υπάλληλοι του Δήμου Βόλου έχουν ένα μεγάλο προνόμιο: Πληρώνονται κάθε μήνα σε σχέση με άλλους πολίτες που είναι άνεργοι και αυτό δεν μπορούν να το εκμεταλλεύονται, εν ώρα εργασίας και προσφοράς απέναντι στους πολίτες και να κάνουν συνδικαλισμό σε βάρος πολιτών και να κάνουν ανακοινώσεις για το "ΠΑΜΕ κι έρχομαι", ενώ δεν έχουν δικαίωμα άδειας, ή την έχουν εξαντλήσει». Ταυτόχρονα, προχώρησε σε άμεση απειλή κατά της συνδικαλίστριας, λέγοντας: «Η κ. Καρυδάκη δέχθηκε μια απλή επίπληξη και αν το ξανακάνει θα είμαι εγώ απέναντί της»!

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ:

Η φρασεολογία του Μπέου δεν είναι απλά ενός ανθρώπου της νύχτας. Είναι η ιδεολογία και η φρασεολογία μιας τάξης. Της τάξης των μεγαλοεπιχειρηματιών, των βιομηχάνων, της μεγαλοεργοδοσίας που θέλουν να ξεμπερδεύουν με τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, είναι πιο επιθετικοί τώρα μέσα στην κρίση, γιατί η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξή τους μπορεί να έρθει μόνο αν πατήσει πάνω στο αίμα και τον ιδρώτα των εργατών.

Η ΝΔ, που στήριξε και στηρίζει τον Αχ. Μπέο, έχει τεράστιες ευθύνες. Η σημερινή επικίνδυνη λογοδιάρροια που έπιασε τον δήμαρχο Μπέο, η στοχοποίηση στελεχών του ΚΚΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος πρέπει να καταγγελθεί και να καταδικαστεί από όλους τους φορείς και τα κόμματα, χωρίς αστερίσκους».

Tags: Βόλοςσυνδικαλισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα