Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία: Ολοι στην έκτακτη γενική συνέλευση 11/9

Tweet

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ

ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου,

Στις 6:30 μμ, στο 3ο-4ο Δ.Σχ. Γαλατσίου

Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση, στα πλαίσια της συνολικής επίθεσης προς όλη την κοινωνία, μας κήρυξαν τον πόλεμο. Από το καλοκαίρι, που έγιναν οι πρώτες απολύσεις, στην εκπαίδευση μυρίζει μπαρούτι. Στις 11 Σεπτέμβρη «ανοίγουν» τα σχολεία

με χιλιάδες εκπαιδευτικούς λιγότερους χωρίς διορισμούς, αναπληρωτές και αποσπάσεις και παρά ταύτα όχι μόνο δεν προβλέπεται να καλυφθούν τα κενά, αλλά αντίθετα με μια βίαιη συρρίκνωση του εκπαιδευτικού έργου επιχειρείται να κατασκευαστούν χιλιάδες «πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί», για να οδηγηθούν το επόμενο διάστημα στη μετακίνηση εκτός ΠΥΣΠΕ, στη διαθεσιμότητα και στην απόλυση.

Οργανώνουν για αυτό το σκοπό ακραία παράνομες και αυθαίρετες μεθοδεύσεις, που μεταφέρονται ως εντολές και τρομοκρατικά τελεσίγραφα από πειθήνια στελέχη και σχολικούς συμβούλους. Για να εξηγούμαστε: Οι μεταφερόμενοι χρησμοί αλλά και οι εσπευσμένες εγκύκλιοι για :25 μαθητές ανά τμήμα+10%, εξίσωση διδακτικού και εργασιακού ωραρίου, με «απασχόληση» τμημάτων στα κενά μας, κατάργηση στην πράξη ολοήμερων τμημάτων, των τάξεων υποδοχής και της ενισχυτικής διδασκαλίας μετακινήσεις συναδέλφων από τα σχολεία τους - ενώ δεν είναι υπεράριθμοι, κυλιόμενα ωράρια, μετακινήσεις μαθητών από σχολείο σε σχολείο, νέες συμπτύξεις, που έχουν ήδη τινάξει στον αέρα τον προγραμματισμό κάθε σχολείου και απειλούν το εργασιακό μας καθεστώς και το ίδιο το μέλλον μας, είναι παράνομες εντολές, δεν μπορούν και δε θα γίνουν αποδεκτές !

Σας καλούμε να αγνοήσετε συλλογικά τέτοιες εντολές από όπου κι αν προέρχονται, επικαλούμενοι το πλαίσιο εργασιακών δικαιωμάτων του συλλόγου «Αθηνά» τους νόμους και τις κείμενες διατάξεις που παραπέμπει. Καλούμε το ΠΥΣΠΕ και τους αιρετούς να μην επιτρέψουν να οργανωθεί ο σχολικός και εκπαιδευτικός χάρτης στην Α Αθήνας ως η ζούγκλα των περικοπών και των μετακινήσεων και να παρακαμφθεί η αποκλειστική αρμοδιότητα και υποχρέωση του Υ.Σ στην κατανομή και την ανάπτυξη του διδακτικού προσωπικού στα σχολεία με βάση την οργανικότητα, τις εκπαιδευτικές ανάγκες και τα πραγματικά κενά.

Με φανερές και γνωστές σε όλους τις επικείμενες νέες δυσμενείς εξελίξεις, στο μισθό και το εισόδημα, στην υγεία και την ασφάλιση, στο δικαίωμα στη δουλειά, το περιβάλλον τρομοκρατίας και το σχολείο της αξιολόγησης και των απολύσεων που διαμορφώνουν, καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου Την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη, στις 6 30μμ. Για να συντονιστούμε με το εκπαιδευτικό κίνημα και την απόφαση των καθηγητών για απεργίας διαρκείας με τη μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών. Για να πάρουμε κάθε μέτρο που θα απαιτηθεί, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για να βρεθεί ο κλάδος σε τροχιά νικηφόρων αγώνων, κόντρα στην αδράνεια, την υποταγή και την ήττα. Μας κήρυξαν τον πόλεμο, να πάρουν την απάντηση. Για το μέλλον το δικό μας και του δημόσιου σχολείου.

Tags: ανεξάρτητη ριζοσπαστική πρωτοβουλίαΓενική συνέλευση Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα