Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία: Η τρομοκρατία δε θα περάσει, κ. σύμβουλε

Tweet

Αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι σχολικοί σύμβουλοι κατάπιαν αμάσητα τα πειρατικά και παράνομα σχέδια του Υπουργείου για τη φετινή λειτουργία των σχολείων και τα μετέφεραν ως βασιλική διαταγή σε όλους τους διευθυντές την προηγούμενη εβδομάδα. Έκλεισαν τα μάτια στις αλχημείες των κυβερνώντων και των μανδαρίνων του Υπουργείου, στις καραμπινάτες παρανομίες που αυτά τα σχέδια συνιστούν, παραβιάζοντας πλείστες νομοθετικές διατάξεις για το εργασιακό μας καθεστώς

και το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων (π.χ. δεν μπορεί μία εγκύκλιος για το +10% στον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, να καταργήσει την υπουργική απόφαση για τον ανώτερο αριθμό των 25 μαθητών ή να σβήσει απ’ τον εκπαιδευτικό χάρτη τα ολοήμερα τμήματα, ούτε οι χρησμοί για απασχόληση μαθητών στο εργασιακό ωράριο να διαγράψουν τους νόμους 1566, 2517 και τη σαφή διάκριση μεταξύ διδακτικού και εργασιακού ωραρίου), ενώ αντίθετα έδειξαν περισσή σπουδή και σχολαστικισμό για τη «νομιμότητα», όταν αυτή πλήττει συναδέλφους και μαθητικές ανάγκες.

Τα όρια όμως, για άλλη μια φορά, του διοικητικού αυταρχισμού και της κατάχρησης του ρόλου του, ξεπέρασε ο σχολικός σύμβουλος Γαλατσίου. Παντός καιρού εκφραστής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, διαχρονικός καταθέτης διαπιστευτηρίων στην εξουσία που υπηρετεί – ενώ εκείνη διαχρονικά τον επιβραβεύει, πρωταγωνιστής σε διώξεις συναδέλφων, διαγραφείς και αποσυνάγωγος, ένεκα αυτής της πολιτείας του, από το σύλλογο Αθηνά», βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει, απέναντι στους χειμαζόμενους από τη βάρβαρη πολιτική συναδέλφους, το αποκρουστικό πρόσωπο του επιθεωρητή, μεταφέροντας με τρομοκρατικό τρόπο την παράνομη εντολή για παραβίαση του διδακτικού ωραρίου των συναδέλφων για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία ΕΑΕΠ. Ούτε λίγο ούτε πολύ, απαίτησε από τους διευθυντές των σχολείων της Περιφέρειάς του να επιβάλλουν την απλήρωτη διδακτική εργασία στα κενά των συναδέλφων, υπό την απειλή πως όποιος εκπαιδευτικός διαφωνεί, θα γράφεται αμέσως το όνομά του και θα γίνεται καταγγελία στη Διεύθυνση (προφανώς για να δεχτεί τις θωπείες του καθεστώτος των διώξεων και των απολύσεων).

Παρ’ ότι καταγεγραμμένος πλέον, ως εις εξ αυτών που πασχίζουν με απειλές και τρομοκρατία να χειραγωγήσουν το φρόνημα των εκπαιδευτικών, ο κ. Σύμβουλος είναι βαθιά γελασμένος. Τα σχολεία του Γαλατσίου και όλων των περιοχών του συλλόγου, όλοι οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί που αναπνέουν κιμωλία και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών και, περήφανα, μέσα σε αφόρητες συνθήκες, υπερασπίζουν το δημόσιο σχολείο και την εργασιακή τους αξιοπρέπεια, γυρνούν την πλάτη στις θλιβερές φιγούρες του νεοεπιθεωρητισμού. Παρά τους εκβιασμούς και τις πιέσεις, οι σύλλογοι διδασκόντων υπερασπίζουν τα δικαιώματά τους και το δημόσιο σχολείο και δε θα επιτρέψουν να επικρατήσουν συνθήκες «γαλέρας» στην εκπαίδευση προς χάριν της Τρόικας και της καριέρας των σύγχρονων επιθεωρητών. Η τρομοκρατία δε θα περάσει, κ. σύμβουλε!

Tags: ανεξάρτητη ριζοσπαστική πρωτοβουλίατρομοκρατία Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα