ΑΝΕΛ: Δεν θα παρατείνουμε το βίο αυτής της κυβέρνησης. Εκλογές χθες (Video)

Tweet

«Πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που είναι αρνητής της θυσίας των φοιτητών του Πολυτεχνείου και μιλάω για τον κ. Αδ. Γεωργιάδη, πως βγαίνει εξ ονόματος ενός ιστορικού κόμματος και κάνει προσκλήσεις για συνεργασίες. Είμαστε αρνητικοί σε τέτοιου είδους εκκλήσεις». Με αυτή τη δήλωσή του ο γενικός γραμματέας των ΑΝΕΛ, Γ. Μοίρας εξέφρασε την αντίθεση του κόμματός του σε συνεργασίες με τη Ν.Δ. το πρωί στον ΣΚΑΙ.

Για τις διαφωνίες που εκφράζονται σε σχέση με

την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας διευκρίνισε ότι «εντός των οργάνων του κόμματος και δια στόματος προέδρου έχει τοποθετηθεί με αδιαμφισβήτητο τρόπο η στάση και η θέση του κόμματός μας, για μη εκλογή προέδρου η οποία θα παρέτεινε το βίο αυτής της κυβέρνησης».

«Αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη τα όργανα συνέρχονται σε τακτική βάση και μπορεί να την υποβάλλει εκεί. Είναι δεκτή η διαφορετική άποψη γιατί είμαστε δημοκρατικό κόμμα, αλλά δεν συζητούμε κάποιος που εξελέγη με την ονομασία και την ιδρυτική διακήρυξη των ΑΝΕΛ να μην ταυτιστεί με την δική μας άποψη.»

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο εκπρόσωπος του κόμματος Τέρενς Κουικ δήλωσε στο Mega (video), ότι «αντί να σκέφτονται τον πρόεδρο, να φύγουν να ανασάνει ο τόπος» και εκτίμησε ότι η στάση της κυβέρνησης μαρτυρά μόνο τον πανικό της. Οι ΑΝΕΛ ζητούν «εκλογές χθές», ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι "όποιο πρόσωπο και να είναι εμείς καταψηφίζουμε".

Tags: Ανεξάρτητοι Ελληνεςπρόεδρος της δημοκρατίαςΝέα Δημοκρατίαεκλογές Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα