Ανακοίνωση για την αύξηση του ωραρίου των Θόδωρου Μαλαγάρη και Σταμάτη Νικολάου

Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση

Μέσα σ’ ένα σαββατοκύριακο, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και σε ένα άρθρο, ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο – έχει γίνει καθεστώς για τους τροϊκανούς της κυβέρνησης ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ η παραβίαση ακόμα και της δικής τους αστικής νομιμότητας- που επιβάλλει νέα

μέτρα που βαθαίνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων, διαλύουν όσα εργατικά δικαιώματα είχαν απομείνει, οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και χιλιάδες οικογένειες στην εξαθλίωση. Μεταξύ των μέτρων αυτών είναι και η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά δύο ώρες

Με το νόμο αυτό θεσμοθετείται μια ακόμα αντιδραστική παρέμβαση στην εκπαίδευση και τις εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών που θα έχει τελικά αρνητική επίδραση και στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία.

Πρέπει να γίνει σαφές και απολύτως φανερό ότι, παρά τις δημοκοπίες περί εξορθολογισμού και αξιοποίησης όλου του προσωπικού και το λαϊκίστικο επιχείρημα ότι θα συμμορφωθούν έτσι και οι «κατεργάρηδες» και «φυγόπονοι» εκπαιδευτικοί, το άμεσο αποτέλεσμα της αύξησης κατά 2 ώρες του διδακτικού ωραρίου του εκπαιδευτικού θα είναι 10000 απολύσεις εκπαιδευτικών. Αν δε συνδυαστεί με τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις που ετοιμάζονται εν κρυπτώ ( για την Α΄ Αθήνας συζητούνται συγχωνεύσεις περισσότερων από 30 σχολικών μονάδων), με την αύξηση των μαθητών στα τμήματα, με τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των «πλεοναζόντων» σε ολόκληρη την Ελλάδα, με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την αξιολόγηση, γίνεται φανερό ότι τα σχολεία θα μετατραπούν σε «κάτεργα» για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Για την τροϊκανή κυβέρνηση τίποτα δεν αποτελεί εμπόδιο στην εφαρμογή της αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της, ούτε καν οι δικοί τους νόμοι. Έτσι έστειλαν εγκύκλιο για τον υπολογισμό των οργανικών κενών, στηριγμένη σε νόμο που θα ψηφιζόταν και παραβλέποντας άλλο νόμο ο οποίος είναι σε ισχύ. Αγνόησαν επιδεικτικά τις προθεσμίες που τίθενται από το νόμο 3848 για τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς καθώς και την υποχρέωση να συνεδριάσουν τα ΠΥΣΔΕ πριν οι διευθύνσεις κάνουν τις προτάσεις τους. Ετοιμάζονται άραγε να καταργήσουν και τα Υπηρεσιακά Συμβούλια;

Είναι φανερό πως το εκπαιδευτικό κίνημα δεν μπορεί παρά να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει μαζικά και μαχητικά στην πρόκληση.

Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να αποφασίσει άμεσα γενικές συνελεύσεις και γενική συνέλευση προέδρων με στόχο την οργάνωση του αγώνα για την απόκρουση και αυτής της επίθεσης.

Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ της Αθήνας να συνεδριάσουν άμεσα και να αποφασίσουν ΓΣ τις πρώτες μέρες της εβδομάδας μετά τις διακοπές, για να αποφασιστούν οι μορφές του αγώνα και να οργανωθούν οι κινητοποιήσεις.

Άμεσα πρέπει να οργανωθεί η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας ( μαθητές – γονείς ), των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών για την κατάσταση που διαμορφώνεται και να επιδιώξουμε την κοινή στάση και συμπόρευση με το εργατικό και το λαϊκό κίνημα, τα συνδικάτα και τις ενώσεις των εργαζομένων. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Μαλαγάρης Θόδωρος – Νικολάου Σταμάτης

εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο

Αγωνιστική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στο ΠΥΣΔΕ Α΄ Αθήνας

Tags: Θόδωρος ΜαλαγάρηςΣταμάτης Νικολάουαύξηση ωραρίουωράριο εκπαιδευτικώνΠΥΣΔΕ Α Αθήνας
Keywords
Τυχαία Θέματα