Αλλαγές στις αναθέσεις μαθημάτων: Πέφτει και το τελευταίο φύλλο συκής!

Tweet

Αλλαγές στις αναθέσεις μαθημάτων:

ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΥΛΛΟ ΣΥΚΗΣ!

Ο πλήρης ευτελισμός κάθε έννοιας επιστημονικής, παιδαγωγικής αρχής στα Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ απ’ την κυβέρνηση δεν έχει τελειωμό! Τις τελευταίες μέρες, αφού άλλαξε την διδασκαλία του ερευνητικού προγράμματος (project) αποκλείοντας απ’ αυτό τις ειδικότητες ΠΕ02,03 και 04, τώρα, την τελευταία στιγμή και ενώ τα περισσότερα

σχολεία είχαν κάνει τον προγραμματισμό τους για την διδασκαλία των μαθημάτων, αφαίρεσε απ’ τους ξενόγλωσσους συναδέλφους (Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικών, Ιταλικής κ.τ.λ.) την διδασκαλία της ιστορίας ως β΄ ανάθεση και την αναθέτει στις ειδικότητες ΠΕ01, 10,13!

Έτσι απλά, χωρίς την επίκληση καμιάς αιτιολογίας, επιστημονικής-παιδαγωγικής μελέτης ή έρευνας. Ξαφνικά η ειδικότητες ξενόγλωσσων που μέχρι τώρα θεωρούνταν επαρκείς να διδάξουν την ιστορία, έγιναν, κατά τον κύριο Αρβανιτόπουλο εν μια νυκτί ακατάλληλοι, ανεπαρκείς και την επάρκεια την αναγνώρισε, την πιστοποίησε στις ειδικότητες της νέας ανάθεσης.

Σημείωση: Ούτε καν επέκτεινε, που θα είχε μια λογική, τη διδασκαλία και σε άλλες ειδικότητες. Την αφαίρεσε και την ανάθεσε αλλού! Λες και η διδασκαλία των μαθημάτων είναι μια οποιαδήποτε απλή διεκπεραιωτική, γραφειοκρατική διαδικασία. Λες και οι μαθητές, τα παιδιά μας, είναι πρόβατα και απλά χρειάζονται σανό!

Είναι πασιφανές πως η αλλαγή αυτή, πέρα απ’ τις όποιες παρασκηνιακές παρεμβάσεις επιστημονικών ενώσεων, επαγγελματικών συντεχνιών, πανεπιστημιακών κύκλων, φορέων και λοιπών παραγόντων, έχει κεντρικό στόχο να διατηρήσει και να αυξήσει τη δεξαμενή των προς απόλυση καθηγητών που θα «πλεονάζουν». Ταυτόχρονα βέβαια οξύνει τον αλληλοσπαραγμό στους κόλπους των καθηγητών στρέφοντας τη μια ειδικότητα εναντίον της άλλης.

Δεν θα μπούμε στη λογική του ανταγωνισμού ανάμεσα στους συναδέλφους, δεν θα μπούμε στη λογική να μοιράζονται οι Β΄ αναθέσεις συγκυριακά με σκοπό τη δημιουργία πλεονάζοντος προσωπικού. Ποιος αλήθεια μπορεί να αποκλείσει την περίπτωση οι ειδικότητες που «ευνοούνται» σήμερα, αύριο να βρεθούν στη θέση των σημερινών «αδικημένων»;

Δεν θα ασκήσουμε λοιπόν την χαροποιό για την κυβέρνηση τακτική του κανιβαλισμού και καλούμε τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους να κάνουν το ίδιο. Η ΕΛΜΕ Ημαθίας εξάλλου έχει τοποθετηθεί δημόσια επί του θέματος κάνοντας λόγο για επιστημονικές και παιδαγωγικές αρχές που πρέπει να χαρακτηρίζουν τις αναθέσεις μαθημάτων. Θα πρέπει να πούμε όμως ότι όσο η κυβέρνηση αυτή έχει τη δυνατότητα να ασκεί πολιτική και να παίρνει αποφάσεις, το μέλλον μας θα είναι άδηλο και η ζωή μας θα αναστατώνεται καθημερινά.

Έχουμε μπει σε μια περίοδο που οι αλλαγές που καθορίζουν τον εργασιακό μας βίο δεν είναι απλώς καθημερινές, αλλά ωριαίες. Κάθε μέρα, κάθε ώρα μπορεί με μια απλή υπουργική απόφαση να αλλάζει τη ζωή μας. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Έχουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να βάλουμε ένα τέλος, να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, τώρα με τη μαζική συμμετοχή μας στους αγώνες και στην απεργία που έρχεται.

http://anexartitosima.wordpress.com

Tags: αναθέσεις μαθημάτωνξενόγλωσσοιιστορίαμάθημα ιστορίαςβ ανάθεσηανάθεση ιστορίας Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα