Σύλλογος ΠΕ "Κ. Σωτηρίου": Εκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 10/9

Tweet

ΑΠ 127

Κορωπί 3/9/2013

Έκτακτη ΓΣ για την Τρίτη 10/9 στις 12.30 μμ στο 3ο ΔΣ Κορωπίου

Συνάδελφε και συναδέλφισσα,

· Ζήσαμε όλο το καλοκαίρι στη δίνη των διαθεσιμοτήτων - των απολύσεων, την «αναδιάρθρωση του δημοσίου και την εφαρμογή των μέτρων του πολυν/σχεδιου – νέου Μνημονίου προς όλη την κοινωνία.

· Το μαύρο στην ΕΡΤ,

ακολούθησαν οι 2122 διαθεσιμότητες – απολύσεις με την κατάργηση των μισών ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και την έξωση χιλιάδων μαθητών.

· Οι διαθεσιμότητες αυτές είναι η αρχή. Ακολούθησαν οι σχολικοί φύλακες, η δημοτική αστυνομία, οι διοικητικοί των Πανεπιστημίων κλπ Παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις, τις χιλιάδες διαθεσιμότητες που ανακοίνωσε σε όλο το δημόσιο θα ακολουθήσουν 12500 νέες διαθεσιμότητες μέχρι το Δεκέμβρη του 13 και το σχέδιο για χιλιάδες διαθεσιμότητες - απολύσεις το 14 και 15!!! ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΣΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ

· Ζούμε την διάλυση του δημοσίου. Οι δημόσιες παροχές και υπηρεσίες – όσες αποδίδουν κέρδος - με πρώτη την υγεία - παραδίδονται σε ιδιώτες και ο κόσμος πρέπει να πληρώνει για να τις έχει ενώ οι υπόλοιπες εξαθλιώνονται ή εξαφανίζονται.

· Η δημόσια παιδεία αλλάζει σε ακόμα αντιδραστικότερη κατεύθυνση και προσαρμόζεται στο μοντέλο που επιβάλλει η καπιταλιστική κρίση. Το νέο Λύκειο και οι αλλεπάλληλες (4 πανελλαδικού τύπου εξετάσεις σε Α, Β΄ Γ΄και εξετάσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ) κάνουν την εκπαίδευση ακόμα πιο ταξική και οδηγούν σε μαζική συρρίκνωση και εγκατάλειψη του σχολείου και στέλνει από το Γυμνάσιο τα παιδιά στην κατάρτιση. Η τεχνική εκπαίδευση παραδίδεται στους ιδιώτες ενώ η δημόσια υποβαθμίζεται. Η νεολαία θα μπαίνει από νωρίς στη μαθητεία δηλαδή χωρίς βασικές γνώσεις– με εξειδίκευση «βίδας», στην απλήρωτη εργασία και την εκμετάλλευση. Σε μια τέτοια Παιδεία, σε άμεση πρόσδεση με τις επιταγές της αγοράς, πιο ταξική, που αξιώνεται και συρρικνώνεται χρειάζονται όλο και λιγότεροι με όλο και λιγότερη αξία εκπαιδευτικοί. Είναι φανερό ότι ζούμε την αρχή των τεράστιων αλλαγών στην εκπαίδευση και πολύ γρήγορα θα ξεδιπλωθεί η ανάλογη επίθεση και στην ΠΕ.

· Η επίθεση στο δημόσιο θέλει να αλλάξει ριζικά και τις εργασιακές σχέσεις. Όσοι παραμείνουν στην εργασία θα εργάζονται σε ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο, χωρίς δικαιώματα με συνθήκες γαλέρας, τον τρόμο του ιδιωτικού τομέα, της απόλυσης της επισφάλειας και των αμοιβών Κίνας. Δε θέλουν να υπάρχει κανένας θύλακας μόνιμης και σταθερής, αξιοπρεπούς εργασίας με σχετικά αξιοπρεπείς αμοιβές.

· Τα αρπαχτικά έχουν βάλει στο στόχαστρο τους κόπους μιας ζωής και το βιός των εργαζόμενων (πλειστηριασμοί ακόμα και πρώτης κατοικίας, φόροι κλπ) ενώ η δημόσια περιουσία και επιχειρήσεις οδηγούνται τάχιστα σε ξεπούλημα.

· Σ΄ αυτό το περιβάλλον εφιαλτικό μοιάζει το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Οι αναπληρωτές από τον κρατικό προϋπολογισμό που μειώνονται από 12500 σε 2000 – άγνωστο πότε και πόσοι θα φτάσουν στα σχολεία μας, οι μηδενικοί μόνιμοι διορισμοί, οι χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις οδηγούν σε μεγάλα κενά στα σχολεία που θα επιδιώξουν να καλυφθούν με λειτουργία τμημάτων στα ανώτατα όρια μαθητών ακόμα και υπεράριθμα τμήματα, με μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, με συγχωνεύσεις αλλά και ελαστικά ωράρια, καταργήσεις ενισχυτικής και αντισταθμιστικής εκπαίδευσης, υπερωρίες και αμφισβήτηση του ωραρίου, ολοήμερα και τάξεις χωρίς δάσκαλο. Στα νηπιαγωγεία οδηγούνται σε έξωση χιλιάδες προνήπια ενώ χιλιάδες οικογένειες αναγκάζονται να στραφούν στα ιδιωτικά η να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι. Το αλαλούμ και oi τεράστιες καθυστερήσεις στις υπηρεσιακές μεταβολές οδηγεί τους εκπαιδευτικούς στα «πρόθυρα νευρικής κρίσης» ενώ για χιλιάδες ετοιμάζεται το κόψιμο της απόσπασης και τα αξεπέραστα οικογενειακά προβλήματα. Την ίδια στιγμή με το πιστόλι στον κρόταφο οδηγήθηκαν 3495 εκπαιδευτικοί της ΔΕ σε υποχρεωτική, παράνομη μετάταξη μετά από κατασκευασμένες υπεραριθμίες (αύξηση του ωραρίου, συμπτύξεις, αύξηση μαθητών κλπ), χωρίς οργανική θέση(!), εντείνοντας την επισφάλεια τους και δημιουργώντας προβλήματα και στους εκπαιδευτικούς ΠΕ που είδαν να κόβεται η απόσπασή τους και να μεγαλώνουν τα προβλήματα για απόκτηση οργανικής θέσης.

Σ΄ αυτά θα έρθει να προστεθεί και η αυτοαξιολόγηση, η ηλεκτρονική παρακολούθηση εκπαιδευτικών και σχολείων και η μετατροπή της εργασίας των εκπαιδευτικών που θα επιβιώσουν από τη διαθεσιμότητα σε κάτεργο.

ΘΑ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΑΠΡΑΓΟΙ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ;

Είναι τουλάχιστον αφέλεια ή ανοησία η ιδέα ότι του «εγώ θα τη γλιτώσω» από τη λαίλαπα.

Θα επιτρέψουμε τον «κοινωνικό αυτοματισμό»; Θα στραφούμε ο ένας εναντίον του άλλου, τόσο μέσα στον κάθε κλάδο όσο και οι διάφοροι κλάδοι μεταξύ τους.

Θα επιτρέψουμε να συνεχίζεται η υποθήκευση της ζωής μας στο χρέος που αντί να μειώνεται με τα Μνημόνια αυξάνεται. (2009 στο 120% του ΑΕΠ – 2013 στο 180% του ΑΕΠ). Θα χαρίσουμε τη ζωή των παιδιών μας στην ανάπτυξη για τους λίγους (τράπεζες και μεγαλοεργοδότες), στην ευημερία του ευρώ την ώρα που απαξιώνεται η εργασία και εξαθλιώνεται η κοινωνική πλειοψηφία;

ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Σήμερα επιβάλλεται να αναπτύξουμε ένα μεγάλο αποφασισμένο μέτωπο που θα βάλει φραγμό σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ και θα ανατρέψει την πολιτική τους (Μνημόνια και δανειακές συμβάσεις) και κάθε διαχειριστή αυτής της πολιτικής.

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε ότι πρώτη επιδίωξη είναι ο κοινός αποφασιστικός απεργιακός βηματισμός με τους καθηγητές και όλο το εκπαιδευτικό κίνημα αλλά και τους άλλους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που δέχονται την ίδια επίθεση.

Δεδομένου ότι καθηγητές είναι σοβαρό ενδεχόμενο να προχωρήσουν στην υλοποίηση της απόφασης του συνεδρίου σε 5νθημερη απεργία από 16/9 και με επαναλαμβανόμενο τρόπο επιβάλλεται να μπορέσει ο κλάδος να συζητήσει και να συμπορευτεί. Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει κύκλος ΓΣ σε όλους τους συλλόγους και να γίνει ολομέλεια των προέδρων πριν την έναρξη της απεργίας των καθηγητών.

Με βάση αυτό ο σύλλογός μας ορίζει

έκτακτη ΓΣ για την Τρίτη 10/9 στις 12.30μμ στο 3ο ΔΣ Κορωπίου και καλεί τη ΔΟΕ να καλέσει όλους τους συλλόγους σε ολομέλεια των προέδρων την Πέμπτη 12/9.

1. Θα επιδιώξει συνεργασία και συντονισμό με Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ, τοπικά και κεντρικά.

2. Καλεί τους συναδέλφους και τους Συλλόγους Διδασκόντων να ενημερώσουν τους γονείς, από την πρώτη μέρα, για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο και γενικότερα και να τους καλέσουν σε κοινό αγώνα για την αντιμετώπισή τους και κοινό αγώνα για τα γενικότερα.

3. Καλεί τους συναδέλφους να υπερασπιστούν αποφασιστικά τα εργασιακά τους δικαιώματα και να μην αποδεχτούν καμιά αυθαιρεσία – να τηρούν απαρέγκλιτα το πλαίσιο εργασιακών δικαιωμάτων (θα σταλεί άμεσα με νέα ειδική ανακοίνωση του συλλόγου)

4. Θα προχωρήσουμε σε καμπάνια ενημέρωσης και αγώνα με πανό στα σχολεία, γράμμα προς τους γονείς, κοινές συσκέψεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες και με άλλα σωματεία.

Καμιά ολιγωρία, καμιά αναβολή, κανένας πολιτικός χρόνος στην κυβέρνηση

Αποφασιστικός πανεκπαιδευτικός και πανεργατικός αγώνας Τώρα για την Ανατροπή.

Συνάδελφε και συναδέλφισσα,

Πάρε μέρος στη ΓΣ - πάρε τη τύχη σου στα χέρια σου – αποφάσισε για τη ζωή σου.

Σημείωση: παρακαλούμε τους δ/ντές και τους συλλόγους διδασκόντων να προετοιμάσουν τις εργασίες του σχολείου από νωρίς το πρωί της Τρίτης ώστε να διευκολύνουν την συμμετοχή των συναδέλφων στη ΓΣ του συλλόγου.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Κώστας Τουλγαρίδης

Tags: Σύλλογος ΠΕ Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
τριτη, tweet, καλοκαιρι, αναδιαρθρωση, μνημονιο, ΕΡΤ, επαλ, παραμυθια, φοροι, σχολεια, μεταταξεις, ηλεκτρονική, μοιρα, χρεος, αεπ, τραπεζες, ΔΝΤ, απεργια, δοε, ελμε, νέα, συμμετοχή, tags, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια μμε, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, κοινωνια, αμοιβες, αναπληρωτες, δημοτικη αστυνομια, ηλεκτρονική, αεπ, αστυνομια, δοε, επαλ, εργασια, πλαισιο, τυχη, υγεια, ωρα, αει, αυξηση, γινει, γονεις, γραμμα, δημοσιο, δινη, ευρω, υπαρχει, εκμεταλλευση, εκπαιδευση, ελαστικα, ελμε, εξετασεις, ευημερια, ζωη, ζωης, ιδεα, ιδια, υπηρεσιες, κυβερνηση, κυκλος, κοψιμο, κρατικο, λειτουργια, λαιλαπα, λυκειο, μαυρο, μοιρα, νεο λυκειο, νεολαια, ξεκινημα, ορια, παραμυθια, παιδια, πεμπτη, περιβαλλον, προβληματα, πρωι, συμμετοχή, σπιτι, σχεδιο, σχολειο, υλοποιηση, χρονος, αγνωστο, αγωνας, δικαιωματα, εφαρμογη, φυλακες, κωστας, μοιαζει, tweet, ξεπουλημα, χερια
Τυχαία Θέματα