Αγωνιστική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στο ΠΥΣΔΕ Α Αθήνας: Ενημέρωση για το ΠΥΣΔΕ

Αγωνιστική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στο ΠΥΣΔΕ Α΄ Αθήνας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΔΕ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

Η εμπειρία ενός και πάνω χρόνου από τη συμμετοχή μας στο ΠΥΣΔΕ επιβεβαιώνει όλες τις επιφυλάξεις που είχαμε για τον τρόπο λειτουργίας του. Και

κάνει πιο αναγκαία την παρέμβαση του εκπαιδευτικού κινήματος και των ΕΛΜΕ στην προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων και την διαμόρφωσης κανόνων στη λειτουργία του. Έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η διαφανής, ορθολογική και αποτελεσματική λειτουργία του, να περιοριστούν και να εξαλειφθούν τα όποια φαινόμενα πελατειακών και ρουσφετολογικών σχέσεων, προς όφελος της εκπαίδευσης και των συναδέλφων.

Η λειτουργία του ΠΥΣΔΕ εξακολουθεί να είναι (σκόπιμα) χαοτική (χωρίς να ευθύνονται γι\' αυτό οι εργαζόμενοι στο ΠΥΣΔΕ) και παρά την επιμονή μας και τις προτάσεις μας για την οργάνωση της δουλειάς πολύ λίγο έχει διαφοροποιηθεί. Μετά τις τοποθετήσεις για την κάλυψη των λειτουργικών κενών, που ολοκληρώθηκε περί το τέλος Οκτωβρίου , με χίλια δυο προβλήματα και δυσκολίες, το ΠΥΣΔΕ μπήκε σε μια διαδικασία \"ρουτίνας”.
Όμως, τα προβλήματα δεν σταμάτησαν. Οι μετακινήσεις συναδέλφων, η εμφάνιση κενών, η ανάγκη για την κάλυψή τους, η αδυναμία ή και άρνηση της δ/σης να προσλάβει αναπληρωτές, οι παλινοδίες σχετικά με τις διάφορες ειδικότητες, η προσπάθεια να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες με μετακινήσεις συναδέλφων που φαινόταν να έχουν κάποιες ώρες μείωση στο ωράριό τους, διαμόρφωσαν στα σχολεία ένα καθεστώς \"κινούμενης άμμου”. Τα προγράμματα πέρασαν μήνες για να σταθεροποιηθούν και ανατρέπονταν με μεγάλη ευκολία στο όνομα της εξοικονόμησης, αναπληρωτές προσλήφθηκαν σε θέσεις μονίμων που στην αρχή της σχολ. χρονιάς είχαν σταλεί υποχρεωτικά στην πρωτοβάθμια και στη διάθεση της περιφέρειας. Ακόμα εξακολουθούν να υπάρχουν κενά,ορισμένα παραμένουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς (πχ σε Γερμανικά) και οι τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών έγιναν μόλις στις 29/3.
Μπροστά σ\' αυτή την κατάσταση, και θεωρώντας ότι η λειτουργία των σχολείων έπρεπε να σταθεροποιηθεί, αρνηθήκαμε να συναινέσουμε σε οποιαδήποτε μετακίνηση εκπαιδευτικού από τον Ιανουάριο και μετά και μειοψηφήσαμε σε όσες προτάθηκαν. Πολύ έγκαιρα, ζητήσαμε να γίνει η απαραίτητη προεργασία ώστε, εγκαίρως, να προχωρήσει ο προγραμματισμός της επόμενης χρονιάς. Για άλλη μια χρονιά η διαδικασία ξεκίνησε πολύ αργά, και απαιτήθηκε η ολοκλήρωσή της με μεγάλη πίεση χρόνου.
Το έγγραφο του Υπουργείου στάλθηκε στις 26/3 και απαιτούσαν να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 28/3, αφού προηγουμένως οι σχολικές μονάδες θα είχαν συμπληρώσει τον πίνακα Α (κενών - πλεονασμάτων). Επίσης η όποια καταμέτρηση και εκτίμηση δεν έλαβε υπ\' όψη της το πάγιο αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος για τμήματα με 25 μαθητές κατ\' ανώτατο όριο και ανάλογα σε κατευθύνσεις - εργαστήρια. Έτσι οι προτάσεις της Δ/σης (πίνακας Γ) έγιναν με μεγάλη δόση αυθαιρεσίας και κατά προσέγγιση, και με την αντίληψη ότι δεν θα λαμβάνονταν καν υπ\' όψη από το Υπουργείο.
Και εμ
Keywords
Τυχαία Θέματα