Αγωνιστική Παρέμβαση - "Δ. Γληνός" Πειραιά: Εργα και ημέραι του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ αρ. φ. 17, Πειραιάς, Πέμπτη 5 – 4 - 2012
EΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Η ύπαρξή σου σε σκοτάδια όλο πηχτότερα βουτά.
Τάχα η θελησή σου λίγη, τάχα ο πόνος σου μεγάλος;
Αχ, πούσαι νιότη, που \'δειχνες πως θα γινόμουν άλλος! Κ. Βάρναλης
…Οφείλουμε να ζητήσουμε ταπεινά συγνώμη από τον διευθυντή Β/θμιας εκπαίδευσης, διότι, όταν η κυβέρνηση υλοποιούσε την πολιτική των Μνημονίων που στραγγάλιζε οικονομικά την εκπαίδευση, έφερνε τις συγχωνεύσεις σχολείων
και το στοίβαγμα των μαθητών σε πολυπληθή τμήματα, διέλυε κάθε υποστηρικτική δομή, όπως ενισχυτική διδασκαλία, Π.Δ.Σ., άφηνε τους μαθητές χωρίς βιβλία, θέρμανση, ακόμα και χωρίς φαγητό … Αυτός βράχος …ακλόνητος κατήγγελλε την κυβερνητική πολιτική και βρισκόταν στις επάλξεις του αγώνα. Πρώτος και καλύτερος στην πρώτη γραμμή, υπόδειγμα αγωνιστικότητας. Υπερασπιζόταν τα αιτήματα του κλάδου και των εργαζομένων καταγγέλλοντας και αντιπαλεύοντας την πολιτική της συρρίκνωσης των μισθών και των συντάξεων και της κονιορτοποίησης δικαιωμάτων και κατακτήσεων ολόκληρου αιώνα. Την πολιτική που σκορπά το θάνατο οδηγώντας τουλάχιστον δύο άτομα την ημέρα στην αυτοκτονία ή ακριβέστερα στην πολιτική δολοφονία εξαιτίας της οικονομική εξαθλίωση και των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.
…Δεν υπέκυψε και δεν … υπόγραψε ποτέ μετακινήσεις συναδέλφων στην πρωτοβάθμια χωρίς την θέλησή τους. Άλλοι «κακοί» έβαζαν υπογραφή που ανατρέπει οικογενειακούς προγραμματισμούς …Ο φόβος και η ανασφάλεια αυτών των συναδέλφων (έρχονται και απολύσεις μέσω «αξιολόγησης»), που αισθάνονται έρμαια της αυθαιρεσίας της εξουσίας, προφανώς είναι αδικαιολόγητος και μπορεί ο… αγωνιστής διευθυντής να τους εγγυηθεί αξιοκρατικά το δικαίωμα στην εργασία. Μόνο …την επέτειο της 25ης Μαρτίου δεν ήθελε να αμαυρώσει με τέτοιες ενέργειες. Τις υπόλοιπες 364 μέρες το χρόνο αντιστεκόταν και αγωνιζόταν για τις ανώτερες αξίες και την παιδεία.
Αλλά δεν τα είχαμε προσέξει όλα αυτά και ξεφύγαμε… και τον αδικήσαμε..
Εκείνος θέλει η εκπαίδευση να διαμορφώνει κριτικά σκεπτόμενους και υπεύθυνους πολίτες, γι’ αυτό και γενναιόδωρα επιτρέπει τη συνδικαλιστική δράση εκτός ωρών διδασκαλίας, αλλά «απαγορεύεται κάθε ομιλία πολιτικού περιεχομένου» στα σχολεία. Εξάλλου …προπαγάνδα κάνουν οι συνδικαλιστές. Η κυβέρνηση με τα απαρχαιωμένα και ιδεολογικά μονομερή αναλυτικά προγράμματα, με την άχρηστη γνώση, με το εξεταστικοκεντρικό σχολείο και το σχολείο της αγοράς που θεσμοθετεί ούτε «λοβοτομή» κάνει ούτε κομματική χειραγώγηση των μαθητών.
Ἀρχὴ σοφίας
«Φρόνιμα καὶ ταχτικὰ
πάω μὲ κεῖνον ποὺ νικᾷ». Κ. Βάρναλης
Μπορεί να ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι του δικομματικού φαύλου συστήματος ότι για περισσότερα από τριάντα χρόνια δεν εφαρμόστηκε η «αξιολόγηση» στην εκπαίδευση. Όμως όλα αυτά τα χρόνια έχουμε μάθει πολύ καλά πως αξιολογεί (και γιατί αξιολογεί έτσι) η εξουσία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στις αξιολογήσεις τους, όλα αυτά τα χρόνια, για
Keywords
Τυχαία Θέματα