Αγωνιστική Παρέμβαση Ν. Ηρακλείου: Ενάντια στη διπλή κυριαρχία

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Η αντιλαϊκή πολιτική του αντιδραστικού μετώπου των κομμάτων της οικονομικής ολιγαρχίας (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ), που έχει τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών οργανισμών της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. πρέπει να συναντήσει την ενωτική-μαζική-λαϊκή αντίσταση και πάλη.

Η βάρβαρη πολιτική της πείνας-ανεργίας-εξαθλίωσης-εφεδρεία
και εμπορευματοποίησης της γνώσης πρέπει να συναντήσει
τη συλλογική και ενωτική αντίσταση.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»-ΑΠΟΛΥΣΗ-ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙ-ΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

Συνάδελφοι,

η αντιλαϊκή πολιτική της πείνα και εξαθλίωσης, που επιβάλ-λει το αντιδραστικό Μισθολόγιο-Φτωχολόγιο, συμπορεύεται με την «ΑΞΙΟ-ΛΟΓΗΣΗ»-ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ-ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΆΡΡΗΚΤΑ ΔΕΜΈΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ(15.000 δημόσιοι υπάλληλοι το 2012 και 150.000 ως το 2015).
Το Μαύρο κυβερνητικό Μέτωπο επιτείνει τη λυσσαλέα επίθεσή του στις εργασιακές και δημοκρατικές κατακτήσεις μας, με μια σωρεία αντιλαϊκών μέτρων(N. 3848, 2440), αφού:
 Επαναφέρει το βάρβαρο μέτρο ΤΟΥ «ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟΥ»,
 ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΕ MANAGER-«AΞΙΟΛΟΓΗΤΗ», που δε θα ασκεί μόνο συνειδησιακό έλεγχο στον εκπαιδευτικό στην τά-ξη, αλλά θα… έχει μια συνολικότερη εποπτεία για την προσαρμογή των εκπαιδευτικών στις επιχειρηματικές κατευθύνσεις του σχολείου της αγοράς.
 ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟ-ΚΑΘΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, καθιερώνοντας την περίφημη «κοινωνική λογοδοσία», τη διάσπαση δηλ του συλλογικού ιστού των εργαζομένων και την επιβολή του ..κοινωνικού αυτοματισμού.
 Καθιερώνει την ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, μέσω των... μετρήσιμων κριτηρίων ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ (!) των μαθητών, συγκαλύπτοντας την ταξική δομή του σχολείου της αγοράς και τις αδιαμφισβήτητες κοινω-νικές ανισότητες.
 Καταργεί τις οργανικές θέσεις, γενικεύει την ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟ-ΛΗΣΗ και οδηγεί στην ΑΠΟΛΥΣΗ.

ΚΑΜΙΑ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»- ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ

ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ (σεμινάρια επιμόρφωσης των «αξιολογητών», των συμβούλων και διευθυντών, παρουσία των αξιολογητών στην τάξη, διευθυντές-managers κλπ)

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ «ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ» και «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛYKEIOY», που μεγιστοποιεί το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, πολλαπλασιάζει τους ταξικούς φραγμούς και οδηγεί στην κοινωνική και μορφωτική περιθωριοποίηση τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, επιβάλλοντας
• Τη Σύνδεση του σχολείου με τους νόμους της αγοράς.
• Τη Μετατροπή των σχολείων σε ανταγωνιστικές μονάδες, με μετρήσιμα κριτήρια επίδοσης των μαθητών και μισθολογικής κατηγοριοποίησης των εκπαιδευτικών.
• Την Εισαγωγή των Εταιριών στα σχολεία.
• Την Καθιέρωση του βάρβαρου θεσμού της μαθητείας και της μαύρης απλή-ρωτης εργασίας
• Την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας και δημοκρατικών κατακτή-σεών μας.
• Την Ισοπέδωση των θεμελιωδών μορφωτικών κατακτήσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα